От х:

Днес в x:

Полицията задържа още един заподозрян за дръзкия обир в музея "Грюнес Гевьолбе" в Дрезден

Германската полиция е задържала още един заподозрян, свързан със зрелищния обир на скъпоценности от музея "Грюнес Гевьолбе" в Дрезден, предаде ДПА.

Мъжът на 21 години е задържан в Берлин, съобщава говорител на полицията в Дрезден. Все още се издирва неговият брат-близнак.

Германската полиция арестува трима заподозрени през ноември тази година и започна международно издирване на двамата братя във връзка с дръзкия обир на музея "Грюнес Гевьолбе" - дом на една от най-изящните колекции от скъпоценности в Европа, извършен в ранните часове на 25 ноември 2019 г.

След задържането на тримата заподозрени разследващите съобщиха, че те са членове на престъпна арабска фамилия, известна в берлинския подземен свят като "Клана на Ремо".

Преди зазоряване на 25 ноември миналата година двама души проникнаха в музея "Грюнес Гевьолбе" в Дрезден през прозорец с решетка и разбиха витрина с брадва, задигайки диаманти и други скъпоценности. Операцията продължи няколко минути.

Крадците избягаха с автомобил, карайки близо 200 километра на север по магистрала до Берлин, съобщи говорителят на прокуратурата в Дрезден. Беше съобщено, че мощното возило е било "маскирано" като такси.

Бандитите са използвали друг автомобил, за да избягат от мястото на престъплението, преди да го оставят в подземен гараж на няколко километра от музея и да го запалят.

Плячката, задигната в обира, се счита за безценна, тъй като скъпоценностите имат и огромна културна и историческа стойност.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини