От х:

Днес в x:

3 °C

42-годишен е сред шестимата починали с коронавирус, 82 заразени

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 82 нови случая на коронавирусна инфекция, 6 починали и 61 излекувани, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на заразените лица е: Хасково – 40; Димитровград – 18; Харманли – 4; Свиленград – 6; Любимец – 5; Симеоновград – 1; Тополовград – 6; Минерални бани – 2; Ивайловград – 1; Стамболово – 1; 

Сред положителните лица, констатирани с Covid-19, е медицинска сестра от МБАЛ- Хасково.

Починали са:

мъж на 98 години от община Хасково, диагностициран на 8 декември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване;

мъж на 82 години от община Хасково, диагностициран на 8 декември, с диабет и сърдечно заболяване;

мъж на 42 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 71 години от община Димитровград, диагностицирана на 7 декември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 75 години от община Димитровград, диагностициран на 3 декември,  с хронично неврологично заболяване;

мъж на 71 години от община Симеоновград, диагностициран на 9 декември, с онкологично заболяване;

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3204. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 182. На домашно лечение са 1578 човека, починали са 167 и напълно излекувани са 1277 човека.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Де
  Дебелия Ицо
  36 -4
  09:03, 12 дек 2020
  Сбъркано е всичко в лечението на Ковид. Не може да стойш в къщи докато се влошиш и тогава да търсиш помощ, когато шансовете ти за излекуване вече са много по-малки и си направил пневмония. После отиваш в болницата, ако те приемат и там какво-нищо никакво съществено лечение, а само симптоматично и антибиотици, които не помагат. Вече има достатъчно данни, че употребата на Ивермектин в раннен стадий на заболяването предотвратява хоспитализацията и леталните изходи. В Израел го използват успешно, цяла южна америка, индия го взимат и се предпазват и лекуват. В България се правят опити за лечение с Ивермектин, в хасковското инфекциозно също правят тестове и какво още чакат, та не го одобрят за ранно лечение и профилактика? Тази смъртност от 14% в Хасково няма как да се намали освен с ранно лечение с Ивермектин и други спомагателни лекарства. Крайно време е щаба да вземе мерки, защото задминахме целия свят по починали на глава от населението.
  • 36
   3662
   12 -21
   09:15, 12 дек 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Да
   Даскала по математика
   24 0
   09:42, 12 дек 2020
   До 3662

   Прави са губите сметки на Ицето, сега ще ви го сметна точно:

   За страната 79 522 излекувани и 5562 починали = 6,54% смъртност
   За Хасково 1277 излекувани и 167 починали = 11.56 смъртност

   Значи в Хасково е почти два пъти по вероятно да умреш, отколкото на друго място.
  • Ку
   Куку-руку до Дебелия Ицо
   3 -14
   10:20, 12 дек 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Който преживее ГРОБ/ДПС и корона вируса ще бъде и... Виж коментара
  • eвтин
   1 0
   13:21, 12 дек 2020
   е и затова не го регистрират от ИАЛ.
  • 36
   3662
   3 -8
   18:20, 12 дек 2020
   До даскала по математика!!! Явно нищо не разбираш... Виж коментара
  • 36
   3662
   2 -6
   21:02, 12 дек 2020
   Всеки който слага минуси на разбивката в проценти... Виж коментара
 • 2
  Ин
  Ингя Сельмя
  26 -4
  09:14, 12 дек 2020
  Да се направи проверка в МБАЛ Хасково и да се установи защото смъртността в Хасково е почти 2 пъти повече от средната за страната.
  • Ди
   Димо
   36 -5
   09:51, 12 дек 2020
   Питай джипитата, които лекуват по телефона с парацетамол и аспирин и те пращат на псар тест. Обаче повечето болни си мислят че е обикновена настинка и за какво да дават пари за тест и се разхождат заразяват други и така докато положението им стани безнадежно.
 • 3
  Да
  да се знае
  18 -9
  10:54, 12 дек 2020
  В момента училищата са един от скритите източници за разпространие на зараза - директорки като Мутреска Мутрескова продължават да събират здрави с болни или с потенциални заразени! Умишлено не уведомяват за болните, не докладват контактните лица, които също може да са болни. Всички тези, които не са информирани носят заразат в семействата си - те пък носят заразата в други колективи, в аптеки или хранителни магазини! Я се запитайте един такъв служител на Мутреска колко бели може да причини на други хора, а няколко такива служителя! Но те не са виновни - нищо не им се казва! а самите те може и да се влошат жестоко! Привиква ги всеки ден тази любимешка Мръсница - работа, работа и пак работа! Умишлено ли иска да разболява хората, чистка ли иска да прави - колкото повече умрели в това училище - нови места за дружки! Мутреска болест не признава - и тя като ******* - ден-два лекуване и всеки да работи, че Мутреска трябва да е първичка във всичко! Първичка е - училището е пламнало от зараза, която ще почерни още семейства точно по Коледа!
  • Ха
   Хахаха
   21 -6
   11:46, 12 дек 2020
   Изобщо не са скрити източници ами са си 100% очевидни. Цял свят знае, че отварянето на училищата разпространява вируса много по-бързо само тука се чешат по тъпите тикви.
 • 4
  Я.
  Я.1?
  19 -1
  12:08, 12 дек 2020
  ,Незабавни'' проверки за....хора доказано болни от коронавирусна болест работещи в магазини и защо няма карантинирани тяхни колеги като,,контактни лица,, които работят заедно по 8ч на ден....! РЗИ не прави нищо!.
 • 5
  Хх
  хххх
  3 -22
  12:22, 12 дек 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 6
  Да
  Да попитам
  7 0
  20:58, 12 дек 2020
  тази "грижовна" директорка и "умел" ръководител колко хора от училището изпрати и погреба! Единствената и първичката директорка в града е е по смъртност в колектива от както тя е "ръководител"! И защо хората, които завари в училището и които работеха там - вече ги няма! Малка част са на пенсионна възраст - повечето бяха в активна възраст! Първичка е в града по отношение текучеството на персонал - почти всички са изгонени с тормоз, разпри и скандали! На хххх пожелавам такова отношение, защото явно вече ти е директорка и си от подлогите дето лижат и мажат за постове и благоволение! Не бой се няма да си нито първата, нито последната лизачка изгонена щото отношението се е обърнало на 180 градуса!
 • 7
  Не
  не думайте
  6 0
  22:15, 12 дек 2020
  Че коя грижовна директорка прави подобни неща:
  - да прави видеоклипове с цел да се гаври с подчинените си, да ги усмива и да им се подиграва и злослови за тях!
  - да се събира с антуража и да пуска на говорител хора, на които после да се подиграват и да обсъждат!
  - да кара учители да правят новогодишна програма с непристойни танци и да дигат краката пред цял колектив, че и пред външни хора - и да се гордее с това!
  - да врещи и крещи като луда, с повод и без повод?
  - да забранява болнични, отпуски и отсъствия от работа, а тя по цели месеци да си решава личните ангажименти и да не е на работа!
  - да се заяжда с онкоболни, да ги обсъжда че симулирали, пък после с какви очи ходи на погребенията им!
  Тази "мила" и "трогателна" ръководителка е за затвора, за причинена смърт от тормоз, както и за причинени заболявания на много хора отново от тормоз на работното място! Най-малкото да и се върнат всички болести, които е причинила на хората!
 • 8
  Ин
  инф
  5 0
  22:27, 12 дек 2020
  Всеки който се разболее в училището на ММ - може да я съди. Адвокатските услуги не са толкова скъпи, а трудово-правните дела са безплатни! Истината е и с факти може да се докаже, че тази вманиачена директорка на училище не е осигурила безопасна за здравето и живота среда на работещите в училището - не се съобразява с извънредна обстановка, не спазва противоепидимичните правила, крие болните служители, не подава контактните им към РЗИ! Събира много хора наедно място, и умишлено не ги информира за болни, с които са имали контакт! На шофорите си може да осигури тестове, но на учителите не може! Просто плаче за съд! А ако някой почине заради нея - яки дела до дупка, че чак внука и да плаща кръвнина за почернените семейства!
 • 9
  Ст
  Страх
  0 0
  18:01, 15 дек 2020
  Лелее,страшни неща! Абе това РУО няма ли да се самосезира вече...Не за първи път се пишат тук неща.Ако са клюки и доноси,нека се опровергае,ако е истина,нека да излезе наяве...
 • 10
  Дж
  ДЖИ
  1 0
  18:57, 15 дек 2020
  Наистина, няма как да се докаже отвратителното поведение насаме, понеже другите подплашени за мястото си явно ще отричат /благодарение на страха ни съществуват подобни паразити/.

  НО може и е добре да се докаже рисковото поведение по време на Ковид и да се съди за всяка буква, която тя нарушава от трудовото законодателство.

  Не забравяйте че един от големите мафиоти в САЩ, накрая е бил затворен заради неплатени данъци.
  А не заради мафиотските си постъпки.

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини