От х:

Днес в x:

42-годишен е сред шестимата починали с коронавирус, 82 заразени

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 82 нови случая на коронавирусна инфекция, 6 починали и 61 излекувани, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на заразените лица е: Хасково – 40; Димитровград – 18; Харманли – 4; Свиленград – 6; Любимец – 5; Симеоновград – 1; Тополовград – 6; Минерални бани – 2; Ивайловград – 1; Стамболово – 1; 

Сред положителните лица, констатирани с Covid-19, е медицинска сестра от МБАЛ- Хасково.

Починали са:

мъж на 98 години от община Хасково, диагностициран на 8 декември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване;

мъж на 82 години от община Хасково, диагностициран на 8 декември, с диабет и сърдечно заболяване;

мъж на 42 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 71 години от община Димитровград, диагностицирана на 7 декември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 75 години от община Димитровград, диагностициран на 3 декември,  с хронично неврологично заболяване;

мъж на 71 години от община Симеоновград, диагностициран на 9 декември, с онкологично заболяване;

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3204. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 182. На домашно лечение са 1578 човека, починали са 167 и напълно излекувани са 1277 човека.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

  • 1
    Де
    Дебелия Ицо
    36 -4
    09:03, 12 дек 2020
    Сбъркано е всичко в лечението на Ковид. Не може да стойш в къщи докато се влошиш и тогава да търсиш помощ, когато шансовете ти за излекуване вече са много по-малки и си направил пневмония. После отиваш в болницата, ако те приемат и там какво-нищо никакво съществено лечение, а само симптоматично и антибиотици, които не помагат. Вече има достатъчно данни, че употребата на Ивермектин в раннен стадий на заболяването предотвратява хоспитализацията и леталните изходи. В Израел го използват успешно, цяла южна америка, индия го взимат и се предпазват и лекуват. В България се правят опити за лечение с Ивермектин, в хасковското инфекциозно също правят тестове и какво още чакат, та не го одобрят за ранно лечение и профилактика? Тази смъртност от 14% в Хасково няма как да се намали освен с ранно лечение с Ивермектин и други спомагателни лекарства. Крайно време е щаба да вземе мерки, защото задминахме целия свят по починали на глава от населението.
    • 36
      3662
      12 -21
      09:15, 12 дек 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Да
      Даскала по математика
      24 0
      09:42, 12 дек 2020
      До 3662

      Прави са губите сметки на Ицето, сега ще ви го сметна точно:

      За страната 79 522 излекувани и 5562 починали = 6,54% смъртност
      За Хасково 1277 излекувани и 167 починали = 11.56 смъртност

      Значи в Хасково е почти два пъти по вероятно да умреш, отколкото на друго място.
    • Ку
      Куку-руку до Дебелия Ицо
      3 -14
      10:20, 12 дек 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Който преживее ГРОБ/ДПС и корона вируса ще бъде и... Виж коментара
    • eвтин
      1 0
      13:21, 12 дек 2020
      е и затова не го регистрират от ИАЛ.
    • 36
      3662
      3 -8
      18:20, 12 дек 2020
      До даскала по математика!!! Явно нищо не разбираш... Виж коментара
    • 36
      3662
      2 -6
      21:02, 12 дек 2020
      Всеки който слага минуси на разбивката в проценти... Виж коментара
  • 2
    Ин
    Ингя Сельмя
    26 -4
    09:14, 12 дек 2020
    Да се направи проверка в МБАЛ Хасково и да се установи защото смъртността в Хасково е почти 2 пъти повече от средната за страната.
    • Ди
      Димо
      36 -5
      09:51, 12 дек 2020
      Питай джипитата, които лекуват по телефона с парацетамол и аспирин и те пращат на псар тест. Обаче повечето болни си мислят че е обикновена настинка и за какво да дават пари за тест и се разхождат заразяват други и така докато положението им стани безнадежно.
  • 3
    Да
    да се знае
    18 -9
    10:54, 12 дек 2020
    В момента училищата са един от скритите източници за разпространие на зараза - директорки като Мутреска Мутрескова продължават да събират здрави с болни или с потенциални заразени! Умишлено не уведомяват за болните, не докладват контактните лица, които също може да са болни. Всички тези, които не са информирани носят заразат в семействата си - те пък носят заразата в други колективи, в аптеки или хранителни магазини! Я се запитайте един такъв служител на Мутреска колко бели може да причини на други хора, а няколко такива служителя! Но те не са виновни - нищо не им се казва! а самите те може и да се влошат жестоко! Привиква ги всеки ден тази любимешка Мръсница - работа, работа и пак работа! Умишлено ли иска да разболява хората, чистка ли иска да прави - колкото повече умрели в това училище - нови места за дружки! Мутреска болест не признава - и тя като ******* - ден-два лекуване и всеки да работи, че Мутреска трябва да е първичка във всичко! Първичка е - училището е пламнало от зараза, която ще почерни още семейства точно по Коледа!
    • Ха
      Хахаха
      21 -6
      11:46, 12 дек 2020
      Изобщо не са скрити източници ами са си 100% очевидни. Цял свят знае, че отварянето на училищата разпространява вируса много по-бързо само тука се чешат по тъпите тикви.
  • 4
    Я.
    Я.1?
    19 -1
    12:08, 12 дек 2020
    ,Незабавни'' проверки за....хора доказано болни от коронавирусна болест работещи в магазини и защо няма карантинирани тяхни колеги като,,контактни лица,, които работят заедно по 8ч на ден....! РЗИ не прави нищо!.
  • 5
    Хх
    хххх
    3 -22
    12:22, 12 дек 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
    Да
    Да попитам
    7 0
    20:58, 12 дек 2020
    тази "грижовна" директорка и "умел" ръководител колко хора от училището изпрати и погреба! Единствената и първичката директорка в града е е по смъртност в колектива от както тя е "ръководител"! И защо хората, които завари в училището и които работеха там - вече ги няма! Малка част са на пенсионна възраст - повечето бяха в активна възраст! Първичка е в града по отношение текучеството на персонал - почти всички са изгонени с тормоз, разпри и скандали! На хххх пожелавам такова отношение, защото явно вече ти е директорка и си от подлогите дето лижат и мажат за постове и благоволение! Не бой се няма да си нито първата, нито последната лизачка изгонена щото отношението се е обърнало на 180 градуса!
  • 7
    Не
    не думайте
    6 0
    22:15, 12 дек 2020
    Че коя грижовна директорка прави подобни неща:
    - да прави видеоклипове с цел да се гаври с подчинените си, да ги усмива и да им се подиграва и злослови за тях!
    - да се събира с антуража и да пуска на говорител хора, на които после да се подиграват и да обсъждат!
    - да кара учители да правят новогодишна програма с непристойни танци и да дигат краката пред цял колектив, че и пред външни хора - и да се гордее с това!
    - да врещи и крещи като луда, с повод и без повод?
    - да забранява болнични, отпуски и отсъствия от работа, а тя по цели месеци да си решава личните ангажименти и да не е на работа!
    - да се заяжда с онкоболни, да ги обсъжда че симулирали, пък после с какви очи ходи на погребенията им!
    Тази "мила" и "трогателна" ръководителка е за затвора, за причинена смърт от тормоз, както и за причинени заболявания на много хора отново от тормоз на работното място! Най-малкото да и се върнат всички болести, които е причинила на хората!
  • 8
    Ин
    инф
    5 0
    22:27, 12 дек 2020
    Всеки който се разболее в училището на ММ - може да я съди. Адвокатските услуги не са толкова скъпи, а трудово-правните дела са безплатни! Истината е и с факти може да се докаже, че тази вманиачена директорка на училище не е осигурила безопасна за здравето и живота среда на работещите в училището - не се съобразява с извънредна обстановка, не спазва противоепидимичните правила, крие болните служители, не подава контактните им към РЗИ! Събира много хора наедно място, и умишлено не ги информира за болни, с които са имали контакт! На шофорите си може да осигури тестове, но на учителите не може! Просто плаче за съд! А ако някой почине заради нея - яки дела до дупка, че чак внука и да плаща кръвнина за почернените семейства!
  • 9
    Ст
    Страх
    0 0
    18:01, 15 дек 2020
    Лелее,страшни неща! Абе това РУО няма ли да се самосезира вече...Не за първи път се пишат тук неща.Ако са клюки и доноси,нека се опровергае,ако е истина,нека да излезе наяве...
  • 10
    Дж
    ДЖИ
    1 0
    18:57, 15 дек 2020
    Наистина, няма как да се докаже отвратителното поведение насаме, понеже другите подплашени за мястото си явно ще отричат /благодарение на страха ни съществуват подобни паразити/.

    НО може и е добре да се докаже рисковото поведение по време на Ковид и да се съди за всяка буква, която тя нарушава от трудовото законодателство.

    Не забравяйте че един от големите мафиоти в САЩ, накрая е бил затворен заради неплатени данъци.
    А не заради мафиотските си постъпки.
Последни новини