От х:

Днес в x:

Рок група направи песен за Кобрата (видео)

Седмицата на най-голямото събитие за българския спорт през 2020 г. вече е в ход. За втори път в историята най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев ще опита да се изкачи на върха в тежка категория.

За да подкрепи Кобрата, бандата „Фанагория” представи специално хеви метъл парче, наречено „Кубратов марш”. Идеята за мелодията е на дългогодишния музикант и китарист Иван Цанов.

„Хрумна ни да направим подобна песен преди 2 месеца.Темата е прабългарска и затова в съзнанието ми изплува образът на Кубрат. Решихме да комбинираме двете неща”, сподели Цанов.

Предисторията на сегашния проект е свързана с началото на този век, когато се събира първият състав на групата.

Снимките на видеото "Кубратов марш" са направени в близост до София. Китаристът на формацията разказва, че дори от щаба на братя Пулеви са им оказали подкрепа за успешната реализация на завършения продукт, като им предоставили архивни материали от победите на най-добрия ни професионален боксьор.

Отношението на групата към бокса, и като цяло към спорта, не е случайно. Членовете на бандата имат различни интереси, преминаващи през спортна гимнастика, плуване, самбо фитнес, но сега вниманието на всички ще бъде насочено към ринга.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини