От х:

Днес в x:

Вредните навици, които ни разболяват

Всички имаме по някой от тях - онези вредни навици, които в повечето случаи извършваме несъзнателно, но които могат да нанесат значителна вреда върху здравето ни. Ето защо не бива да ги подценяваме и да минаваме само с обещанието, че повече няма да правим така, а наистина да пристъпим към промяна, преди да сме си изпатили.

Гризане на ноктите

Не само че е много грозно и ни съсипва маникюра, но и е толкова лесно да прехвърлим всякакви вируси, микроби и бактерии директно в устата и да им даде свободата да вилнея на воля. А те могат да ни направят много поразии.

Миене на ръцете

Само по себе си, то не е вреден навик, разбира се. Но когато претупваме нещата и не спазваме правилото за поне 20-секундно измиване, само се заблуждаваме, че ръцете ни са чисти.

Непрекъснатото миене и дезинфекциране на кожата също не е добра идея, защото се нарушава естествената защитна преграда, която тя има.

Малко вода

Водата ни е нужда и за вътрешно прочистване. Затова е голяма грешка да консумираме недостатъчно количество на ден - така не можем да "отмием" токсините и това може да бъде причина за редица заболявания.

Много захар

Мъдростта, че много хубаво не е на хубаво, тук важи с пълна сила. Сладкото има негативно влияние върху бактериалната среда в стомаха, а оттам и директно върху имунната система. И това е само една от вредите.

Дрехи

Задължително трябва да се преобличаме, когато се приберем. В противен случай просто правим дома си не само мръсен, но и развъдник за различни вируси и бактерии, които могат да полепват по тъканите.

Споделяне на храни и напитки

Доскоро ни звучеше като нещо нормално, но сега сякаш е немислимо. Всъщност, не само във времена на пандемия не е добра идея да ядем от нечия чиния или да пием от нечия чаша, защото си прехвърляме огромно количество микроорганизми.

Слънце

Всички се нуждаем от него, всеки ден. А когато ограничаваме излизанията си, се лишаваме от задължителните дози витамин D, което увеличава значително риска да се разболеем.

Почистване

Всеки ден се докосваме до не един и два предмета, които са развъдници на бактерии, а ние все пропускаме да ги почистим. Само един пример - клавиатурата на компютъра, предава Stars Insider.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини