От х:

Днес в x:

13 °C

Монтираха подемник за хора с увреждания към монумента „Света Богородица“

Изображение 1 от 6

  Подемник за хора с увреждания е монтиран на стълбището към монумента „Света Богородица“, в който се помещава и параклис.

  Съоръжението е монтирано по проект „Изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания към монумент „Света Богородица““. Закупуването и монтирането на подемника са финансирани от Агенцията за хора с увреждания. Направен е подход в долната част на стълбището за качване на инвалидни колички.

  Междувременно днес служители на общинското предприятие „Екопрогрес“ ремонтираха тротоара, вдясно от стълбището към монумента, който беше разбит и трябва да се скоси за лесен достъп на инвалидни колички. Бяха изрязали малка част от пътното платно, което трябваше да се преасфалтира, тъй като беше разбито.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Че
    четете
    1 0
    21:12, 5 дек 2020
    Втората Божия заповед


    "Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи" (Изх. 20:4-6).
  • 2
   обаче се иска да мислиш като Кмет , а не като Крадлива Подлога
  • 3
   Им
   Име
   24 -2
   18:37, 4 дек 2020
   Браво похвално! Много хубава идея:) Дано се съхрани за дълго време. Трябва да се охранява.
  • 4
   Bl
   Black Jack
   16 -6
   20:08, 4 дек 2020
   Асансьор слагат, а тоалетните винаги заключени. Ключа за тоалетните го дава жената, която продава сувенирите ако я има . И никога няма сапун за измиване на ръцете. Общината ли стопанисва тоалетната или църквата? Ако е църквата, то тогава има извинение, защото в момента са пости и каноните забраняват миенето и къпането до края на постите.
   • 66
    666
    18 -3
    22:14, 4 дек 2020
    Стопанисва се от Туристическия център, ама там са сложени едни хорица дето ходят на работа да си пият кафето, демек само да си вземат заплатите, не чакай работа от тях.Сапун няма и да има, щот няма кой да мисли за това, имат си по-важна работа да клюкарят и злословят цял ден.
  • 5
   Бо
   Борчо на ямача
   14 -4
   20:19, 4 дек 2020
   Добре че са дръвчетата и храските за облекчение и разтоварване на посетители и преминаващи. Апела ми да не се облекчават върху стапалата а да направят поне крачка в страни .
  • 6
   Не
   Недялко
   12 -9
   20:23, 4 дек 2020
   съоръжението е и подходящо също за ски скокове през зимата и каскади със скейтборд и велосипеди през останалото време.
   • Ха
    ХА-ха!
    5 -5
    02:31, 5 дек 2020
    Верно подобно изпълнение е принос към „инженерната мисъл“ и представата за инвалиди!
  • 7
   Ко
   колко?
   6 -1
   09:51, 5 дек 2020
   И колко струва рампата по това проектче?
  • 8
   До
   Добре
   5 0
   11:15, 5 дек 2020
   Би трябвало всяка обществена сграда и труднодостъпно място да бъде така пригодено по закон. Ако става въпрос има още два реда със стълби до паметника преди да се пресече пътя.
   • Не
    Не е добре
    2 0
    12:31, 5 дек 2020
    Точно по този начин НЕ Е ДОБРЕ да се осигурява достъпна среда. Тргично е!!!!!!!!
  • 9
   Вс
   Всевишния Кенанец
   13 0
   11:37, 5 дек 2020
   ей, кой гений измисли тази рампа да бъде точно там? Община Хасково не спира да ме изумява с некадърността си...При положение че няма да се ползва ежедневно, при положение че за да се ползва, трябва да спреш на ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА??!?!?! При положение че от горната страна има ПАРКИНГ...повтарям ПАРКИНГ.....място колкото искаш да се развие една нормална рампа с подходящ наклон...Сложихте това грозно съоръжение! Кога в този град ще се направи нещо Нормално и красиво????
   • 36
    3662
    10 0
    12:23, 5 дек 2020
    Много си прав ама нали има пари за крадене!!!Макар и отгоре да бяха го направили пак щяха да откраднат!!!А и нямаше да е това грозно нещо а просто пътека с лек наклон и малко завойчета!!!
   • 33
    3399
    7 0
    12:29, 5 дек 2020
    Очевидно лишено от мисъл „творение“. По-бързо да го махат, че ще стаем за смях.
  • 10
   Из
   Изумен
   7 -1
   12:51, 5 дек 2020
   Дано да се намери поне един инвалид , който някога да се качи по тази рампа, а и профучаващите коли, идващи отгоре да го изчакат да се качи от пътното платно. Иначе всичко се обезсмисля и се прибират едни пари.
  • 11
   Но
   новогодишна елхичка
   6 -2
   13:41, 5 дек 2020
   Гледайте сега как ще има опашка от ивалиди да се повозят на общинския елеватор.
  • 12
   Ян
   Яни
   7 -1
   14:06, 5 дек 2020
   Поредното нещо, което няма да работи, само вложени пари... Колкото работи до билла толкова и това...
   • 36
    3662
    8 0
    17:30, 5 дек 2020
    До била парадокса е че хем не работи хем и достъп до него няма!!!Сложиха парапет в средата на стълбището доста преди ковида та да рече човек че е за еднопосочно движение!!!Един човек с инвалидна количка искаше да влезе с жена си качих го по естакадата за детски колички, човека ми благодари и каза дано има добри хора да ме свалят, но отказа да го изчакам!!!Отидох при управителката на магазина да махнат парапета а тя ми отговори че защо да го махаме като и без това рампата не работи!!!Е намразих този магазин!!!!

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини