От х:

Днес в x:

65 нови положителни на коронавирус, починали са 6 и излекувани - 111

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 65 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали – 6 и излекувани - 111, съобщават от Областния оперативен щаб.

 Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 28; Димитровград – 20; Харманли – 2; Тополовград – 1; Симеоновград – 4; Любимец – 1; Минерални бани – 1; Ивайловград – 7; Стамболово – 1;

 Починали са:мъж на 77 години от община Хасково, диагностициран на 10 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; жена на 75 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, с диабет и хронично белодробно заболяване; мъж на 86 години от община Свиленград, диагностициран на 27 ноември, със сърдечно и хронично бъбречно заболяване; жена на 81 години от община Харманли, диагностицирана на 20 ноември, с диабет; мъж на 86 години от община Свиленград, диагностициран на 23 ноември, с диабет и хронично белодробно заболяване; мъж на 59 години от община Хасково, диагностициран на 24 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2392. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 140. На домашно лечение са 1262 човека, починали са 126, напълно излекувани са 864 човека, а под карантина - 1003.

Четирима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (7)

  • 1
    На
    Наблюдател
    10 -15
    09:35, 1 дек 2020
    В България е доц. Мангъров, по света има най – раз... Виж коментара
    • 33
      333
      9 -8
      11:23, 1 дек 2020
      Сериозно! По колко пари ви дават да копирате и поствате тези буламачи?
    • Ст
      стига вече
      5 -2
      17:39, 1 дек 2020
      Мангъров не е вирусолог, няма специалност по вирусология, а е с детски и инфекциозни болести! Цял живот е лекувал само детски диарии... Мнението му няма научна основа и не представлява никого освен самия него. И е крайно време да му се потърси отговорност заради саботиране на доверието и мерките. Десетки починали и хиляди болни са резултат от безотговорното поведение на повярвалите му.
    • 44
      4444
      3 -1
      22:39, 1 дек 2020
      Мангъров не е вирусолог а един обикновен доцент по детска инфекция. Интересно защо на тези години е все още доцент? Неговите колеги отдавна са станали професори. Но затова се иска капацитет, дали го има не знам.
      В България никой не носи маска. Не миговорете за някакви забрани и ограничения. Кой ги спазва.
      Интересно кой ти е платил за този бълвоч?
  • 2
    Ма
    Мария
    8 -7
    09:40, 1 дек 2020
    Ще дам няколко примера по света, но не и у нас, как хората се справят с коронакризата:

    – Беларус
    Абсолютно отричане на коронавируса, доскоро имаше дори забрана да се споменава по медиите за пандемия. И което е много странно, липсват данни за измрели хора по стълбите на болниците заради претоварване на здравната система.

    – Швеция
    Леко лирично отклонение – познавам двама шведи и един финландец. Смея да твърдя, че са страшно практични хора, направо брутални. Затова изобщо не ме учуди факта, че когато главният им епидемиолог излезе по медиите и каза: „Хора, има нов вирус, всички ще се заразим, някои ще умрат. Препоръчваме ви това и това, не правете това, вярваме във вас, не правете глупости“, шведите вдигнаха рамене и приеха нещата. И не правеха глупости. Повечето. Преди да кажете, че са някакви изтрещели некадърни пияници, които не знаят къде се намират и какво правят, погледнете данните на Евростат за икономическите, социални и здравни параметри на Швеция. После погледнете нашите. Или по – добре недейте. Пък си помислете дали са некадърници, знаят ли къде какво правят или не.
  • 3
  • 4
    Сл
    Слуги
    4 -6
    10:35, 1 дек 2020
    Дежурният глобалистки отчет на АЛЧНИТЕ. Миналата година как умираха хора на 86 и т.н.?
Последни новини