От х:

Днес в x:

Шестима новозаразени с коронавирус и двама починали през последните 24 часа

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 6 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали са двама души, съобщават от Областния оперативен щаб.
Разпределението по общини на лицата, доказани през последните 24 часа с вирса е:
Хасково –2; Харманли – 2; Тополовград – 2;
Сред положителните лица, констатирани с Ковид-19, са:
Учител от Основно училище "Иван Вазов" - с. Устрем, община Тополовград, поради което под карантина са поставени ученици от 3 клас.
Починали са: жена на 74 години от община Хасково, диагностицирана на 2 ноември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;
мъж на 62 години от община Любимец, диагностициран на 9 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания;
Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2331. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 142. В МБАЛ-Хасково са настанени - 55. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 17. В МБАЛ-Харманли са настанени - 19. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 19. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 13. На домашно лечение са 1316 човека, починали са 120, напълно излекувани са 753 човека, а под карантина - 970.
 Един от установените случаи, съобщен през вчерашния ден, е прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ца
    Цайтнот
    29 -6
    09:39, 30 ное 2020
    Събота и неделя се правят по-малко тестове и затова статистиката отчита и намаляване. През седмицата отново ще има в много повече.
    Проблема е , че далите положителен тест си мълчат и крият за да не спазват карантина и когато им стани много зле почват да търсят болница.
    • Да
      Да
      18 -5
      09:50, 30 ное 2020
      За жалост е точно така..
    • Не
      не е баш така
      7 -2
      13:21, 30 ное 2020
      Щом е положителен тестът /ПСР/, не могат да се скрият - резултатът директно отива към РЗИ и личните лекари. По-скоро "се крият" хората с леки симптоми като не се тестват.
  • 2
    Ха
    Хасково
    19 -3
    09:47, 30 ное 2020
    В събота и неделя не се правят почти никакви тестове. Частните лаборатории работят понеделник-петък, а хората чакат до понеделник за тестове и изследвания. Ние не се и докосваме до идеята за капитализъм и демократична страна, нито до клмунизма. Нашата държава е олицетворение на анархизъм. Бог да пази всички, бъдете здрави!
  • 3
    Дя
    Дядо Добри
    14 -7
    10:00, 30 ное 2020
    Вижте сега. Дядо се е ваксинирал по – рано тая вечер с 200 мл. греяна ракия с много чер пипер и мед. За по – плавно навлизане на ваксината в кръвната плазма, се използват алкохолоподтискащи средства като: туршия, салати, сланина и особенно се препоръчва филе Елена. Ваксината се повтаря всяка вечер. По – висока доза може да доведе до неприятни симптоми и повдигане на следващата сутрин!
    Относно прехвалена та американска ваксина, т.н. Модерна, правете впечатления няколко неща:
    1. Разработена е в рекордно кратко срокове.
    2. Разработката и започва преди Ковид 19 да се появи.
    3. Приета е за употреба, без почти никакви опити върху влиянието върху организъма за продължителен период.
    4. За пръв път се изготвя ваксина променяща ДНК и се приема почти без изследвания. (За сравнение нормалния срок за разработване на ваксина е 5 – 10 години).
    Айде да си зададем въпроса: как ваксина разработена за един щам, ще помогне срещу мутиралия щам на корона вируса? Как? Или май целта е друга? Аз ваксина няма да сложа, особенно тая разработена за „нероден Петко“!
    • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 55
      55555
      10 -11
      11:00, 30 ное 2020
      Всяка вечер по 500 мл. червено вино и няма вируси няма грипове!!!
      Който обича може и по една глава лук,чесън или праз!!!!
      Ваксина никога няма да си сложа и АЗ!!!!Дори да я направят задължителна ще си платя глобата но няма да си я поставя!!!!
    • 55
      55555
      10 -8
      11:31, 30 ное 2020
      Слагайте минусчета няма лошо!!!
      Всеки който си сложи ваксина е не добре с главата!!!!
    • та камо ли 1 вирус ще я тръшне .... Всичките поз... Виж коментара
  • 4
    Де
    Дедо Дишо
    4 -1
    05:22, 1 дек 2020
    Лимон ,чесън и мед.Воден разтвор на оцет - една чаша дневно.Прополис - спиртна тинктура - с памук се обтриват ноздрите.Витамин Ц и Д.Чист въздух и разходки.Плюс маски и дистанция.Наздраве с 50 грама алкохол - за здраве!Чаша топла вода сутрин на гладно.Никога не съм се ваксинирал и съм здрав!!
Последни новини