От х:

Днес в x:

С какво можем да помогнем на медици и пациентите в COVID сектора на димитровградската болница

Направихме запитване към болницата в Димитровград от какви консумативи имат нужда, за да могат да помагат възможно най-добре на болните пациенти в COVID сектора. От болницата не търсят финансови средства, а призовават за материални дарения на консумативи, от които има спешна нужда. Всеки, който има възможност и желание, може да направи дарение за да помогне на местните медици и пациентите, които са настанени в болницата с коварната инфекция. Към момента covid-сектора на МБАЛ "Света Екатерина" е пълен, същото е положението в областта и в голяма част от болниците в страната. Всяко легло за лечение е важно и ценно, но то трябва да бъде обезпечено с медицинска грижа и консумативи.

Съветници събират средства в помощ на Ковид отделението в местната болница - може и вие да помогнете

За лечението на пациентите в сектора за COVID се разширява кислородната инсталация с още 8 легла, но фирмата-изпълнител към този момент не може да достави нужните за инсталацията - Редуцил вентил за високо налягане /от 200 до 250 атмосфери/ - 6 броя и Ротаметър за кислород - 9 броя. Призоваваме всеки, който има възможност да помогне с тези консумативи, да откликне на призива за помощ. Тези компоненти ще са нужни, за да може от другата седмица да се доставя кислород на допълнителните 8 легла, до които ще бъде разширена кислородната инсталация на болницата. Болницата има нужда и от маски за обдишване с кислород - 30 броя за пациентите настанени в COVID-сектора.

Непрестанна нужда медиците имат и от лични предпазни средства - еднократни гащеризони и предпазни маски с висока степен на защита KN95, които ги предпазват от заразата, за да могат да са здрави и да помагат на пациентите.

Ако имате желание и възможност да окажете помощ на медиците и пациентите в Димитровград, може да се свържете с болницата на следните телефони:

Относно редуцил-вентилите, ротаметрите и кислородните маски - лице за контакт Васка Василева - Организатор административно стопански дейности тел. 0886 180 628
За личните предпазни средства и други - лице за контакт Лиляна Димитрова - Организатор материално техническо снабдяване тел. 0886 181 035

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Марина
    7 -1
    21:53, 28 ное 2020
    Табака да ги достави,нали завлече 700000 от болницата.ще ги вземе от Стефан,който му ги осигури тогава.
Последни новини