От х:

Днес в x:

24 новозаразени с коронавирус и 24 настанени в димитровградската болница

За изминалото денонощие има 24 новозаразени жители на община Димитровград с потвърдени PCR тестове за COVID-19. В местната болница към днешна дата са настанени 24 души за лечение в ковид отделението. Новоприетите са 7, а 4 пациента били на лечение в МБАЛ "Света Екатерина" са изписани от болницата и са се прибрали по домовете си.

В Хасковска област за последното денонощие са регистрирани 88 нови случая на коронавирусна инфекция, починали - 6 и излекувани – 34, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Разпределението по общини на заразените лица е: Хасково – 33; Димитровград – 24; Харманли – 12; Свиленград – 6; Тополовград – 5; Любимец – 1; Симеоновград – 3; Минерални бани – 1; Ивайловград – 3;

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са:

Лекар и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания-Хасково и медицинска сестра от МБАЛ-Хасково.

Положителни са и: учителка в детска градина от община Харманли, учителка от ОУ „Иван Вазов“ с. Устрем, община Тополовград и учителка от СУ „Д-р Петър Берон“ – община Тополовград. След проведено епидемично проучване на трите учебни заведения е предписана дезинфекция и няма карантинирани ученици и деца.

Починали са: мъж на 84 години от община Хасково, диагностициран на 23 ноември за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 23 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 65 години от община Хасково, диагностициран на 13 ноември, с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 86 години от община Харманли, диагностициран на 21 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 83 години от община Свиленград, диагностициран на 19 ноември, със сърдечно заболяване; мъж на 64 години от община Ивайловград, диагностициран на 23 ноември, със сърдечно заболяване.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1980. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 122. На домашно лечение са 1153 човека, починали са 107, а напълно излекувани са 597 човека.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини