От х:

Днес в x:

Избори в църквата: вот за черковни настоятелства

Изображение 1 от 4

    Избори за църковни настоятелства се провеждат днес всички храмове в Хасковски регион. Вотът върви и в  цялата Пловдивска епархия.

    Гласуването за църковни настоятели в катедралния храм на Хасково "Свето Успение Богородично" започна сутринта.

    След изборите ще бъдат определени 6-членните състави на настоятелствата, които в предстоящия 4-годишен мандат ще управляват  дейностите и разпределянето на финансите на дадения храм. 

    Черковните настоятели се избират с мнозинство на повече от половината от присъстващите избиратели, а вотът е таен.

    В изборите имат право да участват всички български православни християни, навършили 30-годишна възраст, които са членове на енорията.

    Едновременно с вота за църковното настоятелство се избира и 5-членна проверителна комисия, която след утвърждаването на новоизбраните настоятели, ще има задачата да провери проходно-разходната част на съответната църква за времето, през което е служило старото църковно настоятелство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Църквата може и без тоя шпакла на Мутри
    • 2
      Ба
      БАЙ ЦВЕТАН
      8 -4
      13:20, 22 ное 2020
      Богохулници крадливи и на кутията за гласуването икони залепили....влезнах веднъж да търся един поп в църквата на бул.Раковси и какво видях на масата в офиса на лъже-попа.....един куп пари който той с бърза ръка отвори чекмеджето пред него и ги прибра с завидна ловкост....и после с мазна усмивка ми вика...вие за какво сте дошли...мошенник и опяванете му беше фалшиво и претупваше думите...идеше ми да му вкарам две-три светкавици на божият човек-папаза ама сме на погребение все пак!!!99% от папазите в България са крадливи мошенници и най-големите грешници...като застават зад името на Бога и вършат измами и далавери!!!
      • Хр
        Христо
        6 -5
        16:21, 22 ное 2020
        пак ли вие бе плю.ва.тели нещастни...
        Бай цветко...ти си лъжец..
        а михайлов..ти си едиот
    • 3
      Th
      The golden priest Zlatko
      5 -1
      21:53, 22 ное 2020
      Златко е топ поп!
    Последни новини