От х:

Днес в x:

Протест блокира централните улици на Ереван

Автомобилното движение по централните улици на арменската столица Ереван беше възстановено, след като полицията изтласка към тротоарите блокиралите пътното платно протестиращи, предаде ТАСС, цитирайки свой кореспондент на място.

Опозиционни активисти блокираха днес движението в центъра на Ереван, настоявайки за оставката на премиера Никол Пашинян. Полицията задържа няколко от участниците в протестните акции. Полицаите останаха известно време да охраняват пътя, но после се изтеглиха, тъй като останаха малко демонстранти и те повече не направиха опит да блокират платното.

Арменски опозиционни политици смятат споразумението за спиране на военните действия в Нагорни Карабах, подписано на 9 ноември от Пашинян и президентите на Русия и Азербайджан, Владимир Путин и Илхам Алиев, за капитулация на Армения. Според арменската опозиция премиерът е отговорен също за вътрешните икономически и социални проблеми.

Пашинян казва, че след падането на град Шуши за арменците борбата е изгубила смисъл, тъй като страната вече не е можела да разчита, че ще постигне прелом във военните действия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    и като загазиха не се помолиха на запада на който се кланят а пак на Русия. Факт

Още новини

Последни новини