От х:

Днес в x:

25 °C

Искането за протест на АМ „Марица“ засега остава без разрешение

  Искането на групата граждани, сред които и председателят на областната структура в Хасково „Да, Българи“ Тодор Топалов, за провеждането на протест на АМ “Марица“ срещу правителството и за оставката на главния прокурор, засега остава без разрешение.

  След като инициаторите на недоволството получиха отказ от кмета на Свиленград, издаден на основание разпоредби от Закона за събранията, митингите и манифестациите, за провеждането на протеста, те обжалваха решението му в Административния съд на Хасково.

  Този следобед пред сградата на съда инициаторите на протеста обясниха, че кметът на Свиленград им е предложил да изберат друго място за провеждане на недоволството, различно от терена, където те са искали да затворят аутобана. Мотив за това е, че не може да се осигури обходен маршрут за превозните средства. Предложи ни паркинги и странични зони, като нас не ни устройват. За нас е важно протестът да се проведе именно на магистралата, защото тя символ на корупцията в държавата ни. Затова сме съгласни да проведем протеста и в затворения за ремонт участък , но да е на автомагистралата, не странично от нея“, посочиха водачите на недоволството.

  Тази вечер излезе и решението на съда. Според него без разглеждане е оставена жалбата на граждани, в частта ѝ против заповедта на кмета на община Свиленград, с която е предложено на организаторите на протеста да променят мястото на провеждането му.

  Съдът отменя кметското разпореждане в частта му, с която е забранено провеждането на протест-митинг на автомагистрала „Марица“ по чл. 12, ал. 2 от ЗСММ, в който се казва, че :“Кметът на общината може да забрани провеждането на събранието, митинга или манифестацията, когато има несъмнени данни, че са насочени към насилствено изменение на конституционно установения ред или срещу териториалната цялост на страната; застрашават обществения ред в съответното населено място; застрашават народното здраве при предварително обявена епидемична обстановка; нарушават правата и свободите на другите граждани“, като връща преписката на кмета за ново произнасяне, съобразно дадените в мотивите на решението указания по тълкуване и прилагане на закона.

  Решението на съда в прекратителната му част, подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховният административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните, а в останалата му част, с която се отменя частта от заповедта и преписката се връща за ново произнасяне, не подлежи на обжалване.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ко
   Коко
   19 -5
   20:39, 18 ное 2020
   Стига с тези протести бе китове.Не ви ли омръзна едно и също всеки ден.Ебати калъфите,няма ли работа за вас.
  • 2
   Пе
   Пешо ддс то
   16 -1
   21:28, 18 ное 2020
   Абе я си затваряй горските пътища от които крадеш дървесина и я продаваш на селяндурите. Не ми затваряй магистралата само за да си осигуриш място в листата ня дай България и да се намърдаш с имунитет в парламента за дя не лежиш за ддс измами. И ми върни парите че ще ти спретнем един протест пред вас с другите дървари.
  • 3
   Те ви убиват ,
   вий викате "Отивам на протест"
   .....
   • Ли
    ликвидация
    2 -4
    06:05, 19 ное 2020
    Още следващия месец започват кървищата.
  • 4
   Са
   Само питам
   4 -1
   22:12, 18 ное 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
   Съ
   Съда се произнесе
   4 0
   10:24, 19 ное 2020
   Нарушават правата и свободите на другите граждани! Точка!
  • 6
   Ив
   Иван Тошев
   2 -1
   10:39, 19 ное 2020
   Май съм единствения, който се подписва със собственото си име

   Състезание между СССР и САЩ, на което побеждават американците.
   Медията "haskovo.net" публикува заглавие: "САЩ останаха предпоследни, а СССР заеха почетното второ място."
   Всичко е вярно, а съобщението е фейк.
   Четете, бе!

   Всъщност съдът ПРИЕМА ЖАЛБАТА ЗА ОСНОВАТЕЛНА:
   1. оставя без разглеждане точка 1., в която кметът предлага протестът да се проведе на някакъв паркинг, вместо на магистралата;
   2. отменя точка 2. със забраната на кмета, заради "неяснотата в мотивите се приравнява на липса на мотиви" и 3. Връща му преписката,за да се произнесе членоразделно, ако има аргументи за забраната - ама той няма, иначе да ги бе изтъкнал

   Така, че заповед за забрана - няма.
   Протест ще има.
  • 7
   Ив
   Иван Тошев
   1 -1
   10:41, 19 ное 2020
   Хайде хейтърчета, коментирайте - изкарайте си 40 - те сребърника.
   • Ам
    Американски Хой Космат
    1 -1
    11:22, 19 ное 2020
    Тошев ,
    Не вярвам аз че ибрикчия ще спаси раята
    Свободата не ще Демонстрант , иска Караджата ,
    .....

  Хороскоп за 23.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  23 юни 2021
  Последни новини