От х:

Днес в x:

Фланел – на мода и през тази есен

    От всички класически модни тенденции за прохладно време, които чакаме с нетърпение през тази есен, фланелът си остава на върха в списъка ни. Той е едновременно модерен и функционален, както и уютен и топъл. С понижаването на температурите трябва да започнем да търсим именно такива дрехи, които ще ни спасят от студа.

    Фланелът е доста по-версатилен материал, отколкото хората си мислят – особено като вземете предвид всички негови вариации като ризи, поли и шалове. Има безброй начини да го носите, включително с тесни дънки и ботуши. Независимо дали търсите ежедневен или празничен тоалет, фланелът е подходящ за почти всеки повод и ще ви накара да се чувствате едновременно топло и елегантно.

    Набързо да разкажем за какво говорим. Фланелът е мек плат, обикновено изработен от вълна или памук. Може да се направи и от синтетични влакна. Повечето от дрехите, направени от този плат са с карета и затова често е използван като определение за карирани ризи. Той обаче не се ограничава само с тези шарки. Фланелът може да бъде намерен в различни вариации и цветове.

    Ето как да носите фланел през есента:

    С дънки
    Класическа комбинация, която никога няма да ви изневери. Комбинирайте топла риза с любимите ви дънки, или пък изберете друг панталон, но заложете на дънково яке. Поставете своя подпис на този външен вид, като се заиграете с избора на обувки. Може да приберете ризата си в панталона, или пък да я оставите свободна. Бижутата е добре да бъдат минималистични, за да не отнемат от вниманието, което се полага на фланела.

    С клин
    Да, възможно е да направите един обикновен клин да изглежда чудесно. Трикът се крие в големите фланелни ризи, обемни чорапи и аксесоари. Клиновете от изкуствена кожа ще се комбинират добре с меката и топла материя. И докато фланелът ще ви придава комфорт, то клинът ще напомни на хората, че не сте навън по пижама. Също така си струва да се отбележи, че фланелната риза под кожено яке също привлича вниманието.

    С къси панталони
    Друг тоалет, който е идеален за преходния сезон, е да носите фланелена риза с къси панталони. Тъй като материалът е малко по-плътен от обикновената риза, той ще ви осигури топлината на суитшърт, но в същото време ще е доста по-стилен. От друга страна, късите панталони ще ви придадат нужната хладина, която ви е необходима, когато температурите се покачат неочаквано.

    С рокля
    Кой казва, че фланелът не може да бъде стилен? Вярвате или не, уютната топла материя, облечена върху прилепнала рокля, е външен вид, който е подходящ за брънч, вечеря или работна среща. Носете ризата си разкопчана като алтернатива на яке или пък я закопчайте, за да изглежда така сякаш носите само пола.

    Стилна пола
    Къса или дълга карирана фланелена пола е най-добрият избор за преходния сезон. Може да я съчетаете със стилен потник и кубинки. С наближаването на зимата сменете тениската си с красиво плетиво и добавете ниско токче, за да се създаде класически празничен тоалет.

    Ежедневни панталони
    Независимо дали става дума за работа или за семеен уикенд, фланелните панталони може да се превърнат в това, от което визията ви има нужда. Комбинирайте ги с нещо неутрално като черна блуза и бежово яке, за да може вниманието да е насочено към долната част на облеклото ви.

    Източник: Tialoto

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини