От х:

Днес в x:

Вдишването на интерферон ускорява оздравяването на болните с Ковид-19

Британски учени доказаха, че инхалациите на база синтетични аналози на интерферон-бета-1 ускоряват процеса на оздравяване на заразените с Ковид-19 и понижават вероятността от развитие на тежки форми на болестта, съобщи ТАСС.

Резултатите от изследването са публикувани в сп."Лансет".

"Потвърдихме предположенията, че интерферон-бета-1 може да се използва за възстановяване на нормалната дейност на имунитета на белите дробове и за ускорено оздравяване на болните от Ковид-19. Вдишването на този протеин е насочено към общо укрепване на имунитета на белите дробове, а не само в борбата с новия коронавирус, което помага на пациентите да се справят със съпътстващи инфекции", каза проф. Том Уилкинсън от университета на Саутхемптън, Великобритания.

Той и екипът му са провели първото мащабно клинично изпитание, насочено към лечение на коронавирусната инфекция с помощта на синтетичен аналог на белтъка интерферон-бета-1, SNG0001, който може да се приема от човека с помощта на инхалатор. В изпитанията са участвали сто души във Великобритания, заразили се с коронавируса през април и май тази година и лекувани в девет болници в различни райони на Великобритания. Предстои специалистите да проведат още по-мащабно клинично изпитание за потвърждаване на резултатите.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини