От х:

Днес в x:

Шумен забранява консумация в заведения на открито и закрито, от 5 до 12 клас - на дистанционно обучение

Учениците от 5 до 12 клас в област Шумен преминават на дистанционно обучение за периода от 12 – 25 ноември, реши Областният кризисен щаб.

Във всички заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове, клубове - се преустановява консумацията на място на открито и закрито. Мярката влиза в сила от  00.00 часа на  16 ноември до 24.00 часа на 30 ноември.

Всички аматьорски спортни мероприятия и занимания (състезания, тренировки, в това число по йога, пилатес, аеробика и други подобни) се преустановяват на открито и закрито от 00.00 часа на 13 ноември до 24.00 часа на 30 ноември.

Ограничителните мерки се налагат заради трайната тенденция за увеличаване на заболеваемостта от COVID-19, област Шумен е в червената зона.

На територията на област Шумен продължават до 30 ноември да са в сила ограниченията за провеждане на репетиции и изяви на фолклорни и други самодейни формации; забранява се провеждане на организирани фирмени и семейни тържества и празненства на открито и закрито; забранява се организиране и провеждане  на всякакъв вид изложби, базари и други на животни и животински продукти, както и организирането, функционирането и посещението на пазари тип „Битаци“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини