От х:

Днес в x:

"Добростански бисер" затвори врати, печалбата за сезона над 9 700 лева

Пещера "Добростански бисер", разположена край Асеновград, затвори врати. 

Туристическият обект отчита успешен сезон въпреки въведените ограничения и намалелия поток от туристи.

Тази година отварянето на пещерата закъсня с около месец. Сезознът протече без инциденти, а посещенията се извършваха при строго спазване на всички противоепидемични мерки. 

Независимо от всичко това, ОП "Туризъм" се свърза с браншовите организации и компании, собственици на хотели в града и къщи за гости в околността, с цел да се предприемат общи действия за подобряване на ситуацията. Не на последно място се поставят като фактор и благоприятните климатични условия за туризъм в Асеновградско.

Над 4 000 туристи са посетили "Добростански бисер" за времето от около три месеца. 

В сравнение с миналата година посетителите са наброявали близо 3 000, като подчертаем, че тогава туристическият сезон бе по-продължителен. 

Приходите на пещерата за 2020 г. възлизат на 16 917 лева. За същия период на 2019 г. постъпленията от обекта са били в размер на 11 704 лева. 

Приходите се отчитат от входни такси за билети и от продажба на сувенири. 

Разходите за 2020 г. на пещерата пък са в размер на приблизително 7 200 лева. Средства са изразходвани за ремонт на осветлението, за поставяне на видеонаблюдение и за издръжка на персонал.

Кратка сметка показва, че печалбата на обекта е повече от 9 700 лева за сезон 2020 г. 

През следващата година се обмисля вариантът работното време на пешера "Добростански бисер" да бъде удължено, с цел да се предостави възможност на повече посетители да я посетят. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини