От х:

Днес в x:

И Сливен забрани баровете

До 2 ноември в област Сливен се забраняват посещенията в дискотеки и барове, както и груповите празненства, съобщиха от областната администрация. Със заповед на областния управител Чавдар Божурски, считано от 24 октомври до 2 ноември, включително, се въвеждат временни епидемични мерки на в област Сливен.

В посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове, и в други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат групови празненства на закрито, в т.ч. сватби, кръщенета и др.

Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ.

Продължава всекидневното събиране на информация от учебните заведения за броя на отсъстващите ученици и педагози поради карантиниране. Началникът на РУО-Сливен ще представя предложение пред образователния министър за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда, за срок от 10 дни, за учениците от пети до дванайсети клас в онези учебни заведения, където има над 20 процента заболели и карантинирани ученици и учители.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини