От х:

Днес в x:

Официално: Баровете и дискотеките с 50% по-малко посетители

От петък, 23 септември в дискотеките и нощните заведения се допускат по-малко посетители. Контролът ще бъде завишен. Съответната заповед е издадена от здравния министър Костадин Ангелов след среща с представители на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Посещенията в дискотеки, пиано барове, клубове и в други нощни заведения се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м. от нетната търговска площ на обекта. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес заповед, която влиза в сила от утре, 23 октомври, съобщи пресцентърът на МЗ.

Досега заведенията можеха да работят при допускане на един клиент на 1 кв. м. от търговската площ на обекта.

Въвеждат се и временни противоепидемични мерки на територията на Република България, считано от 23 октомври до 30 ноември 2020 г.

Присъствените учебни занятия в институциите от системата на предучилищното и училищното образование се провеждат в съответствие с изготвените от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19, публикувани на интернет страницата на МОН.

Присъственото реализиране на дейностите във висшите училища се осъществява съгласно изисквания на съответното висше училище при спазване на въведените със заповед от 21 октомври 2020 г. на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. При възможност обучителният процес се провежда и от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

Заповед № РД-01-611/22.10.2020 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини