От х:

Днес в x:

Вандали трошат витрина на магазин в Димитровград

Изображение 1 от 5

    Витрина на магазин за детски стоки, намиращ се на ул. Ромен Ролан 1 е била потрошена от вандали вечерта на 19 срещу 20 октомври.

    Стъклото на магазина е ударено в тъмните часове на денонощието, споделя собственичката на търговския обект. Предния ден тя е затворила магазина в 19:00 часа. Днес сутринта към 9 часа установява, че прозорецът е счупен. Ивършителят е изкарал късмет, че е ударил може би с юмрук стъклото на място, където е брандирано с рекламни лепенки, защото в противен случай вероятно е щяло да се стовари цялото върху него и да го нареже.

    Едва ли стъклото е било ударено с цел обир, защото тогава логична мишена на вандализма би била вратата на магазина, а от него единственото което могат да изнесат, са детски дрешки, коментира продавачката в обекта.

    Въпреки, че стъклото не се е разпаднало на цяло, ще трябва да бъде подменено, защото в момента се държи благодарение на облепените стикери по него и трябва да бъде избегната опасността от неговото разпадане, с което може да нарани преминаващи граждани по тротоара.

    За вандалската проява е сигнализирано на телефон 112, след което служители на реда са направи оглед на обекта и ще предприемат действия по установяване на извършителя.

    Ако имате информация за вандалската проява, може да я подадете на телефона на РУ Димитровград 0391/ 6 33 21 – оперативен дежурен.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      7 -2
      13:40, 20 окт 2020
      Ха, и полицията каво ше направят, ще си го преместят от единия крачол в другия
    • 2
      Ра
      Рали
      3 -3
      05:16, 21 окт 2020
      Да бе, ще предприемат те. димитровградските полицаи са от най мързеливите, да не кажа нещо по лошо. А стъклото сигурно са потрошили отрочетата на братята роми, които в последно време масово изкупуват апартаменти в старите блокове по центъра
      • Гр
        Грую
        3 0
        13:34, 21 окт 2020
        По-скоро от гладните келеши, гаменчета, които по цели вечери обикалят из улиците на града, трошат детски площадки, хвърлят яйца по прозорците, уринират по входовете и крещят като обезумели.
    Последни новини