От х:

Днес в x:

Предадоха на съд арестуван за 300 кг хероин, издирват собственик на фирма

Окръжна прокуратура – Хасково внесе в съда обвинителен акт за контрабанда на 286,940 кг хероин на стойност 25 824 600 лева, съобщиха от държавното обвинение. За престъплението е обвинен 41-годишният турски гражданин Селман Йоздемир.

Наркотикът беше открит на 14 април 2019 г. при митническа проверка на граничния пункт „Капитан Андреево“ в тир, превозващ машина за боядисване. Автомобилът е бил управляван от иранския гражданин Сеидмохамадхас Рамазани. Той беше арестуван, но преди време беше пуснат под парична гаранция от 5000 лева. Спрямо шофьора не са събрани доказателства за съпричастност към извършеното престъпление и с постановление на наблюдаващия прокурор спрямо него наказателното производство е прекратено. Според запознати, той ще бъде свидетел по делото.

Установено, че камионът е тръгнал от Техеран и крайната точка за доставка на стоката е била фирма в Пловдив. Получател на пратката с хероин е била фирмата на обвиняемия Н.А. в Пловдив, който два дни преди камиона да пристигне у нас, е напуснал България и все още се издирва.

Собственикът на фирмата и обвиняемият Селман Йоздемир са сочени за съизвършители на престъплението.

Предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи разпоредително заседание по делото.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини