От х:

Днес в x:

Специални отличия за хасковски творци от Световния шампионат по фолклор

Изображение 1 от 4

    Диригентът на Женски хор при Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ Тонка Колева, художественият ръководител на Йоан Захариев и Симона Захариева към ДГ №15 „Слънце“ Фанка Койнарова и художественият ръководител на Теодора Евтимова и Михаил Евтимов при ШНП “Зора-Зорничка“ към НЧ “Зора-1982“ Хасково Иванка Топузова са отличени с Дипломи за съхранение и развитие на световните традиционни народни изкуства.

    Информацията за отличното представяне на Фанка Койнарова, Тонка Колева и Иванка Топузова и техните възпитаници на Десетия световен шампионат по фолклор беше изпратена до кмета на община Хасково Станислав Дечев от президента на Европейската асоциация на фолклорните фестивали EAFF Калоян Николов, съобщиха от местната администрация.

    Десетият световен шампионат по фолклор „World Folk 2020“ е част от Музикални празници „Euro Folk“. В тях участват музикални фестивали от различни европейски държави. Най-авторитетният от тях е Старопланински събор „Балкан фолк“, който вече е утвърден като фестивал №1 в Европа за традиционни народни изкуства. Тази година Десетият световен шампионат по фолклор „World Folk 2020“ се е провел онлайн. В него са участвали над 100 колектива и индивидуални изпълнители. В творческата надпревара нашите художествени ръководители Тонка Колева, Фанка Койнарова и Иванка Топузова са спечелили Дипломи за съхранение и развитие на световните традиционни народни изкуства. Те ще им бъдат връчени официално от кмета на община Хасково Станислав Дечев на 13 октомври 2020 г. /вторник/ от 13 часа в залата на втория етаж в сградата на община Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини