От х:

Днес в x:

Ден 90: Блокада на Орлов мост и нова подкрепа от интелектуалци

ъпреки че цяла вечер вали дъжд в София, стотици протестиращи отново се събраха на пл. "Независимост", за да поискат за 90-ата поредна вечер оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Днешният протест преминава под надслов "Нас не ни е страх", а шествието към Орлов мост започна по-рано от традиционното и около 21 ч. ключовото кръстовище беше блокирано.

Много хора обаче останаха под шатрите пред президентството, за да се скрият от дъжда. Нямаше прожекция на политически изказвания на стената на парламента. Организаторите се отказаха и от хвърлянето на яйца по сградата на Народното събрание, която вече се помещава в бившия Партиен дом.

Днес още 161 интелектуалци са подписали отвореното писмо против "Моделът: Борисов-Доган-Пеевски". Така общият им брой вече надхвърля 1000 души. Основна тема на протеста тази вечер беше вчерашният дебат в Европарламента.

"Това, което се случи вчера в Европейския парламент, е огромен успех на протестите в България. Очевидно вече не ни е страх, така че жална им майка. Продължаваме да работим по едно голямо събитие, което ще бъде над размера на въстанията. Не си мислете, че ще ги оставим. Не си мислете, че чакаме четвъртък и сряда да минат гласуванията в Европейския парламент. Те ще минат така или иначе, каквото и да стане", каза адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    3,
    3,14
    6 -5
    07:45, 7 окт 2020
    Без бой няма да падне!
    • Да
      Да ама не
      1 -2
      17:51, 7 окт 2020
      Времето на партизаните отмина,
      господа комунисти. Отмина и Великата
      октомврийска социалистическа
      Провидението революция. Я, марш всички там у лево
      и право на село. Писна ни от неуспели
      червени лумпени по площадите. Под
      вола теле няма да намерите, господа
      комсомолци и кому няги. За
      организаторите на незаконните
      протести, обвинение в опит за метеж,
      затвор и тояги. Бъдете здрави, както
      казва един от вашите спонсори! И се
      пазете, защото напролет ще бъдете
      отнесени там, където ви е мястото...
    • До
      До -да ама не
      2 0
      19:55, 7 окт 2020
      Тъпак. Що не изброиш камунизите в гроб. Опитай
  • 2
    Зо
    Зори
    6 -3
    10:54, 7 окт 2020
    Упътване за въстание:
    Първо, излезте на мегдана. Когато вече сте там не слушайте музика, не пускайте светлинки и не слушайте кой кво говори по микрофоните.
    Тръгнете да нахлувате в бардака. Еничарите ще ви спират, блъскат, пръскат със спрей, удрят… ама не се отказвайте. Заедно и обединени сме по силни от тях.
    Който го е страх от мечки да си седи в къщи.
    Со кротце, со благо пробвахме, нЕма да стане. Да пробваме и со малце кьотек.
  • 3
    Ис
    Истина
    3 -1
    11:02, 7 окт 2020
    Този тъй наречен народ никога не е правил революция. Промените му винаги са следствие на външни събития и влияние, които истинските нации реализират на практика. А ние сме ЕДИНАЦИ, живеещи постоянно на кръстопът. Както се казва: „Хората на кръстопът не пикаят, а ние за добро или за лошо държава сме направили“. Българите са заедно и се хващат един за друг само на ХОРО. Тогава се чувстват силни и подвикват и свиркат и изпадат в ПЛЕМЕННА гордост. След като свърши хорото си разотиват и започват да си гледат СВОЕТО и само СВОЕТО. ОБЩОТО не ги интересува. Щастието и късметът на другия ги ДРАЗНИ и САМО тогава заемат БОЙНА стойка. Българинът е щастлив когато е НЕЗАВИСИМ в личния си живот и ЗАВИСИМ от ГОЛЕМИЯ чужденец. Това е карма, орис, съдба. Такъв народ го променят само събития предизвикани от други народи и евентуално тотален природен катаклизъм. АЛЕКО Е ВЕЛИК! Затова българите го убиха.
  • 4
    19
    1952
    4 -3
    12:49, 7 окт 2020
    Борисов,ти на внучетата какво ще оставиш!Крадени пари и пистолет!Ами те след години като прочетат какви глупости си говорил,какви работи си вършил и как си направил България най-бедната,най-болната и най-малобройната страна няма да ги докоснат!Махай се,защото от ден ден се превръщаш в един от най-мразените "същества" в страната си!
    • Гл
      Глупак
      2 -1
      14:01, 7 окт 2020
      Нямало да ги докоснат. Ти в кой свят живееш. Ще ядат и с.е.р.а.т и ще питат за още. На мултака курвата и децата папката ли окрадените в САЩ. Папкат
  • 5
    Хр
    Христо
    1 0
    22:17, 7 окт 2020
    Кви интелектуалци...паразити и лентяи, живеещи по кафенетата на Витошка...актриси, поетеси, общественици...абсолютно безполезна паплач...
    Днес имаше 50човека на протестите...само най-закъсалите...пфууу
Последни новини