От х:

Днес в x:

11 °C

Нинова поиска отцепниците от БСП да напуснат незабавно парламента

Шестимата депутати, които напуснаха парламентарната група на БСП вчера, незабавно да освободят местата си в пленарна зала за следващите в листата. 

Те не са избирани като мажоритарни депутати, а с програмата на БСП, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента. 

Това поведение е обидно. Заявката, че ще бъдат независими депутати, не отговаря на истината, тъй като областните организации, от които са избрани, снощи и тази сутрин се произнесоха, че искат да напуснат парламента, ако наистина става въпрос за морал, обясни лидерът на БСП.

За водачите на тази група оценката я даде партията. 760 гласа получи Валери Жаблянов на прекия избор, а 1117 Красимир Янков. Те получиха и следваща оценка на Конгреса - и шестимата не бяха избрани за членове на Националния съвет от близо 1000 депутати, припомни Нинова.

По думите й е очевидно, че мотивите за напускане не са ценностни, а властови. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на Националния съвет, нямаше да го направят, смята председателят на БСП.

Друг желаещ да напуска групата няма, заяви в заключение Нинова. 

Вчера парламентарната група на БСП и партията напуснаха Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев, Николай Иванов и Красимир Янков, а Валери Жаблянов - само ПГ на "БСП за България". 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини