От х:

Днес в x:

Вашингтон не признава Лукашенко за легитимно избран президент на Беларус

Съединените щати не могат да смятат Александър Лукашенко за легитимно избран президент на Беларус. Това заяви Държавният департамент, след като Лукашенко положи вчера тайно клетва за шести мандат, предаде Франс прес.

"Изборите на 9 август не бяха нито свободни, нито честни. Обявените резултати бяха фалшифицирани и не носят никаква легитимност", каза в комюнике говорител на американската дипломация.

Лукашенко, чието преизбиране предизвика масови демонстрации, положи вчера неочаквано клетва на церемония, за чието организиране стана ясно чак в последствие.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Как
    2 0
    07:11, 24 сеп 2020
    Как държавният департамент призна Борисов за премиер на България, като с лъжа спечели изборите. За герб да са гласували най-много 1 милион. И то със зачертавани и подправяни протоколи без право на ревизия на бюлетините. Вижте им закона за гласуване. Мафиотски. Та САЩ мери с двоен аршин. България с изборните лъжи може да се признае, а Лукашенко не! Това ли е демокрацията. Двойният аршин. Как определиха, че е така. В България хората протестират от близо 3 месеца срещу мафията и фашисткия режим на герб. Но това не се вижда. Който искаме, който ни е удобен него признаваме. Оставете Беларус. Не я превръщайте като България.
Последни новини