От х:

Днес в x:

9 °C

Ученици от ПМГ с престижно класиране в национални олимпиади и турнир

  Множество успехи постигнаха ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково в национални олимпиади и турнир, за които днес получиха грамоти и награди.

  Дванайсетокласникът Любен Балтаджиев за трети път участва в Националната олимпиада по математика, където се представи отлично и получи грамота. „Една точка не му достигна да влезе в разширения национален отбор на България“, каза директорът на гимназията Гергана Петрова.

  Негов ръководител е Юлия Кръстева. „За първи се случва в историята на Хасково това, че един и същи ученик е класиран в Националната олимпиада по математика“, каза преподавателката по математика. Тя уточни, че възпитаникът й се е наредил на 16-то място от общо 80-100 участници.

  През годините Любен има още редица престижни награди. Възнамерява да се развива в областта на математиката. Смята да кандидатства в САЩ.

  Високи успехи постигна и отборът на ПМГ-Хасково в Националната олимпиада по математическа лингвистика. Ръководител е Ваня Гочева. Двойно се увеличи броят на учениците, които достигнаха до финалния кръг, каза директорът Гергана Петрова. В националната олимпиада участваха 120 ученици от страната, като 9 от тях са от ПМГ-Хасково. „Те са наша гордост“, заяви Ваня Гочева.

  Първа награда получи Йоана Ангелова от 9 клас, Дарена Георгиева от 11клас - втора награда, Евгения Евтимова от 11 клас - трета награда. Грамоти получиха Марина Господинова от 10 клас, Петя Драгомирова от 10 клас, Деян Делчев от 11 клас, Мина Цанева от 11 клас, Калоян Костов от 11 клас, Христо Канев от 12 клас.

  Междувременно е бил проведен и национален Майски лингвистичен турнир, който поради обстановката миналата година е преминал онлайн, от който възпитаниците на ПМГ също имат успехи.

  В групата на учениците от 5 до 7 клас на първо място е класиран Петър Велев, Михаела Чобанова – второ място, Александра Атанасова – трето място, следва Георги Евтимов. В групата на учениците от 8 до 12 клас на първо място е класирана Марина Господинова, Йоана Ангелова – второ място, Евгения Евтимова – трето място, следват Мина Цанева, Калоян Костов, Петя Драгомирова, Виктория Христова, Деян Делчев, Бекам Раев и Александра Янкова.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ай
   айсиктир
   10 -9
   15:38, 23 сеп 2020
   Щял да кандидатства в САЩ. Това училище измекяри ли възпитава.
   • Ил
    Илия
    8 -8
    15:50, 23 сеп 2020
    Възпитава продажници.
   • Че
    че тук какво да прави????
    7 -1
    18:02, 23 сеп 2020
    Да го юрка някой тулум ли
   • Ам
    АмериканскиХойКосмат
    1 0
    05:48, 24 сеп 2020
    Раята (и християни и мюслимани)
    ставате само за роби
    ....
    За да сте нещо трябва да сте много на брой Никола Тесла :))
    ...
    Германския депутат гледа да получи гласовете на турците за да влезе в Райхстага ,
    Американския на негрите и латиносите :))
  • 2
   Не
   Неизвестен кпментатор
   5 0
   16:05, 23 сеп 2020
   Гпспожа директорката защс само се се снима с децата , няма ли изявени учители,к
   които цяла година са рабптили с тези децан
   Н али все пак са екип, и. труда и успехите да. за всички .Не е ли дастстачно да се снима
   на балове те .Това е нашата гордост.
   • Wo
    WOW
    0 -2
    16:20, 23 сеп 2020
    Научи се да пишеш, после коментирай @_@
   • Ch
    chitatel
    2 0
    19:56, 23 сеп 2020
    Изявената учителка е на първата снимка от дясната страна.
  • 3
   Ив
   Иван Сотиров
   4 0
   17:02, 23 сеп 2020
   Браво деца!
  • 4
   Бр
   Браво!
   2 0
   18:15, 23 сеп 2020
   Успех и все така за вбъдеще!
  • 5
   Пс
   психолог психиатър
   5 0
   20:11, 23 сеп 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
   Ба
   Бакалова
   0 -1
   00:13, 24 сеп 2020
   Това така наречено ражда продажници и чужди агенти! Типичен пример е пРезидента Румен Радев една муха без глава и отявлен агент на Путин!
   Националните олимпиади са почти същото като протестите в триъгълника на властта.
   • 12
    1234
    1 -1
    01:46, 24 сеп 2020
    Радев е най достойния президент до сега. А Путин е световен стандарт, до който никой не може да се доближи от сегашните. От неговия ранг бяха Вили Брант. Жискар Дестен, Буш-старши, Митеран, Хелмуд Кол. А Джордж Буш-младши, Саркози, Оланд, Макрон, Блеар ,Обама и Тръмп спрямо Путин са просто карикатури.

  Хороскоп за 25.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  25 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  25 окт 2020
  Последни новини