От х:

Днес в x:

2 °C

С 11 дка разширяват Македонските гробища, завърши ремонтът на траурната зала

  С 11 дка ще бъдат разширени Македонските гробища на Хасково. Парцелът е отреден с решение на Общинския съвет, казаха за Haskovo.net от община Хасково.

  В тази връзка от днес започна разчистване на терена от храсти и саморасли дървета. На място работеха служители на общинското предприятие „Екопрогрес“. Ще бъдат запазени борчетата. Предстои теренът да бъде заравнен до допустимото ниво. Ще бъдат поставени временни огради, за да се спре достъпа на хора и животни там.

  Разширяването се наложи заради запълването на съществуващата площ от гробищния парк. „Служителите от „Екопрогрес“ ще се опитат да работят максимално бързо, за да може новият терен да се ползва“, казаха от кметството.

  От там заявиха още, че започва и активно чистене на съществуващия гробищен парк от служители на общинските предприятия „Екопрогрес“ и „Обреден дом“, за да се приведе в нормален вид, за което е даден едномесечен срок. Ще бъде възстановена и компрометираната част от оградата.

  В гробищния парк има и траурна зала, която е основно ремонтирана със 130 000 лева с ДДС. Дейностите вече са приключили. Сменени са дограмите, оправен е покривът, но в нея засега няма да има камера за съхранение на покойници. Все още е обаче не е ясно кога траурната зала ще може да се ползва по предназначение, тъй като все още не е въведена в експлоатация.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Се
   Сейдалито от ливада север
   4 -6
   11:39, 18 сеп 2020
   Групичка, да се посъветвам с вас - да отида ли до тоалетната - как смятате? Вече се консултирах с ОП- Хаково, МВР-Хасково, няколко адвокати, психолози, съседи, колеги, широката общественост, но искам да попитам и вас. Може би ако не отида, ще спестя пари от тоалетна хартия. Ако не ходя до тоалетната 3 месеца ще съм спестил достатъчно за още една Ани Стоянова. Изчислявам, изчислявам, това което при другите изпълнява ролята на глава започна да пуши. От друга страна Ани Стоянова не спира да иска все повече и повече маски - и това също е огромен разход. Съвсем се обърках вече. Как да постъпя? Какво ме съветвате?
   • До
    Докато се чудите
    0 -1
    03:45, 19 сеп 2020
    Младия Египтянин с резачката набра дърва за зимата
    ....
    А вие пак ще живеете с Ани-то на сок от вагинални гъбички
  • 2
   Ди
   Димова
   10 -1
   12:30, 18 сеп 2020
   Колко още ще се мотаете с траурната зала?? Срамота! Почти ежедневно има погребения! Какво толкова пречи да се отвори? Още пари ли искате!?
  • 3
   АК
   А Кенанските гробища кога?
   11 0
   13:08, 18 сеп 2020
   Кметът дали е стъпвал на гробищев парк Кенана? Ако не е, го съветвам да отиде и види дали изобщо прилича на гробище или змиярник. Това гавра с паметта на мъртвите. А близките им са подложени сървайвър изпитание, при всяко посещение и опит за облагородяване. И да не забравяме, че плащаме данъци, нали?
  • 4
   Ан
   АНОНИМЕН
   6 0
   13:24, 18 сеп 2020
   А на Македонските гробища няма ли най-после да се сложат поне табла за некролози/имам предвид старата част/? И премахнатата чешма в началото на старата част?
  • 5
   Ве
   Веси Бонева
   6 -1
   16:50, 18 сеп 2020
   Кмете, откога те уведомяваме, че настоящият управител на Обреден дом Хасково Лила Димитрова е завършен некъдърник, който престоява на поста повече от 15 ГОДИНИ, а вече от няколко месеца договорът като такъв е изтекъл. Всички знаем за многогодишното приятелство на майка ти с Лила, но се съгласи, че все пак това не е законна причина последната да продължава да имитира управление на този толкова важен сектор като Обреден дом Хасково. Не мисля, че си чак толкова зает, че да нямаш време да обявиш процедурата по назначаването на нов управител. Не се ослушвай, повече, просто не е законно. ДЕЙСТВАЙ!
  • 6
   Ма
   Маке
   0 0
   22:05, 18 сеп 2020
   Който е погребан в тези гробища се именува маке!

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  29 ное 2020
  Последни новини