От х:

Днес в x:

25 °C

Подредиха изложба „С очите си видях бедата“ в Хасково

  Изложба под мотото „С очите си видях бедата“ бе открита днес в читалище „Заря“ в Хасково. Във фоайето на културната институция са подредени над 40 рисунки, пресъздаващи бедствия през детските очи.

  Младите художници са на възраст от 6 до 17 години от цялата Хасковска област. Те са рисували пожари, наводнения, земетресения, изригване на вулкани, спасяване на хора.

  Изложбата бе открита от старши инспектор Людмил Иванов – началник на група „Оперативна дейност“ в противопожарната служба в Хасково. Той обясни, че част от рисунките са подредени в читалището, а друга част ще бъдат изпратени за участие в Националния конкурс в различните категории.

  „Както всяка година, така и тази, децата са проявили творчество“, заяви Людмил Иванов и припомни, че миналата година имаше 8 наградени рисунки на деца, като някои от тях бяха използвани за календара на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

  На откриването на изложбата присъстваше заместник-областният управител на Хасково Митко Петров. От свое име и от името на областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, той честити празника на пожарникарите. Пожела им здраве и припомни, че благодарение на пожарникарите през последната година само в Хасковска област бяха овладени и потушени стотици пожари.

  Изложбата разгледаха заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев, секретарят на общината Пламен Лечев, секретарят на читалище „Заря“ Александър Милушев.

  Заради ситуацията с коронавируса, на изложбата не бяха поканени авторите на картините, техните родители, приятели и гости.

  Изложбата е по повод традиционната Седмица на пожарната безопасност във връзка с професионалния празник на служителите от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - 14 септември.

  По този повод, до края на седмицата са предвидени редица инициативи в противопожарната служба в Хасково и службите в областта. Организирани са Дни на отворените врати, приемни за граждани и открити телефонни линии, дискусионни срещи, демонстрация на противопожарна техника и пожаро-тактическо учение.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ки
   Кибритлия
   9 -1
   14:10, 14 сеп 2020
   Всички видяха бедата и тя се нарича „герб“. Като се започне с ББ, минете през простата кърджалийска …….., да не забравим и нашенските велможи с черно костюмче или синя блузка и на края всяка фанатизирана бабка прославяща вожда осигурил и заветните 50 лева към пенсията. Това е истинската беда, останалото са празни приказки и пропагандна идеология за лековерните избиратели.
  • 2
   Па
   Панетюф Теню ут Гереня
   8 -1
   16:42, 14 сеп 2020
   Тва Динко Тенев и н.ва сбърканото Мите от Областа са пулят в рисунките също индианец да гледа пишуща машина. Пулят са и са праят чи са сятат, ама не. Не е си ги знайме чи са НКС та, ма те ни могат го вдяна. Само Сашо Милушев е с акъла си, можи и инспектора, ма другите са кат председателката на народното събрание, 1къде 1.
  • 3
   Ня
   Някой
   7 -1
   16:54, 14 сеп 2020
   Тези "пожарникари" със звездичките на пагоните са канцеларски мишки. Никога не са ходили на истински пожар. Седят в Областния съвет на последния етаж и ги интересува кога ще дават аванс и кога заплата!
  • 4
   Лю
   Людмил
   2 -1
   19:31, 14 сеп 2020
   Значи когато видя този как се мазни през деня на властимащите а когато влезе в фейсбук как ги плюе се чудя дали може да се гледа в огледалото спокойно без да повръща от собствената си мутра. Говоря за оня със звездичките който цял живот е на държавна работа и цял живот е недоволен че не е оценен . Гнусно е да си мазник и то страхлив мазник.
  • 5
   Ем
   Емил
   1 0
   08:21, 15 сеп 2020
   Защо така пишете лоши неща за нас? Много сме си добре и не пречим на никой. Имам колеги които са на пенсия и заплата и са предоволни! Какво е това ПОЖАР? Яде ли се? Пие ли се?

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини