От х:

Днес в x:

11 °C

БСП показала, че може да организира избори

"Ние сме категорични, че изборът за лидер на БСП беше честен и решенията на ЦИК бяха своевременно публикувани. Изборът е категоричен - БСП има своя лидер и цялата партия застана зад него и политиките му." Това заяви Вяра Емилова, секретар на Централната избирателна комисия (ЦИК) на БСП в сутрешния блок на БНТ.

БСП продължава като консолидирана партия, която има желание за промяна в държавата. БСП е по-обединена от изборите, посочи Вяра Емилова. "БСП е готова да управлява след това, което показа на изборите - нямаше хора с чували и объркани протоколи, а организирахме коректни и честни избори", даде се разбере Емилова.

Това, което направи партийната ЦИК, е, че три пъти е засякла резултатите. Няма почти никаква разлика от това, което било изнесено като информация. Резултатът е показателен - за Корнелия Нинова гласуваха 43 228 социалисти (81.5%).

Кампанията за избор на лидер била изключително натоварена.

"Не бяха лесни избори, а бяха доста тежки, голямо организационно изпитание за цялата партия. БСП се справи много добре и срещнахме голям ангажимент от самите структури на партията, които не позволиха никакви фалшификации в изборния ден", подчерта Емилова.

Имало и жалби в ЦИК, като например, че членове на партията не са били включени в избирателните списъци. Някои от кандидатите призоваха да не се гласува по време на кампанията за избор на лидер на БСП, но това не било редно и се видяло на самия изборен ден, призна тя.

Председателят на Централната комисия по провеждане на избора Емил Войнов вчера представи на пресконференция предварителните резултати от гласуването. Избирателите по списък, след заличаване на починалите и отпадналите към изборния ден, са 80 236. Войнов обясни, че обявеният вчера брой от 80 901 имащи право на глас е преди заличаването и на това се дължи намаляването с около 600 човека. Гласувалите са 53 807 или 67,1 процента избирателна активност, съобщи той. Действителните бюлетини са 53 019. Кирил Добрев е получил 7 914 гласа или 14,9 процента, Красимир Янков има 1 118 гласа /2,1 процента/, а Валери Жаблянов - 759 /1,4 процента/.

БСП организира едни показни избори, които могат да бъдат еталон и за националните избори, коментира Емил Войнов. Според него изборът е бил честен, а всички жалби и сигнали за нарушения на изборния процес са несъществени и не влияят на изборния резултат. Те ще бъдат предадени по компетентност на съответните общински контролни комисии и на Общопартийната контролна комисия, посочи той.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    :)
    : )
    0 -2
    09:18, 14 сеп 2020
    Честито на Иван Костов.
Последни новини