От х:

Днес в x:

Седем новозаразени, един излекуван и един починал от Ковид-19

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани седем нови случая на коронавирусна инфекция, един е починал и един излекуван.

От МБАЛ-Хасково са взети пет проби – четири са отчели отрицателен резултат и една позитивен. Положителен за ковонавирусна инфекция е мъж на 61 години от община Харманли. Един от направените тестове е втора контрола на мъж на 31 години от община Ивайловград, който след отрицателната проба е напълно излекуван.

От РЗИ-Хасково са взети тринадесет проби.  Две от тях са повторни на потребители на Центъра за настаняване от семеен тип "Дъга" в Димитровград. Едната е отчела отрицателен резултат, а другата - положителен. Предстои Центърът да бъде дезинфекциран и всички лица да бъдат поставени под карантина, а потребителите и персоналът да бъдат изследвани отново.

От единадесетте проби – десет са отрицателни и една положителна. Положително е контактно лице – жена на 50 години от община Хасково.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за четири нови случая. Мъж на 38 години от община Тополовград. Жена на 85 години от Симеоновград, която е приета в Инфекциозно отделение. Дете на 7 години и мъж на 63 от община Хасково.

Единадесети случай на починал от област Хасково е регистриран в Единната информационна система. Касае за мъж на 65 години от община Тополовград, приет и лекуван в лечебно заведение извън областта. Мъжът е диагностициран на 26 август и е починал същия ден. Изказваме искрените си съболезнования към близките и семейството на починалия човек!

Един мъж на 83 години от община Хасково е приведен в ОАИЛ за последните 24 часа.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 171. От тях хоспитализираните лица в Инфекциозно отделение са деветнадесет, двама са в ОАИЛ. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ha
    Haha
    6 -8
    09:01, 28 авг 2020
    Как пък все са лекувани в лечебни заведения извън хасково и починал на 26ти пък уж само сега го пишете... Така раздуват статистиката
  • 2
    Ба
    Бат Иван
    15 -7
    09:25, 28 авг 2020
    Казах ви, че така ще стане, като не си миете ръцете, блъскате се и се събирате на стадо и си кашляте във врата без маски. Сега ще ви кажа, че в края на септември няма да има места в болницата и всеки ще си се лекува как може и ще умира докато търси къде да го приемат. За невярващите на болеста ще кажа, че вие сте машини, титани и чок бабаити, безсмърни сте!
    • Гр
      Гражданин
      8 -7
      09:32, 28 авг 2020
      Яко ще се мре.....
      бе, бе, бе, офце .......
      всички в пещерата .......
    • До
      До бат иване
      10 -8
      09:41, 28 авг 2020
      На тебе ще ти кажа само да смениш памперсите, че замериса, то не бяха пълни болници март, април, то не беше лятото, сега и новата песен есента, слвд това страхливите ще крякате и зимата... Страха блокира мозъка нали знаете
    • 25
      2551
      8 -6
      10:21, 28 авг 2020
      А бе бачо Иване кога септември е имало вируси епидемия и т.н. та и този септември да е така???Нагло ви лъжат и стресират че септември ще стане страшно!!!Това страшното щеше да е и по време на извънредното положение!!!!Ама сме живи и на пук на всички и всичко ще живеем, ще живеем нормално без маски и други дивотии!!!Сваляй памперса изкъпи се и хайде на кенана!!!
  • 3
    Ир
    Ироничен
    7 -8
    09:46, 28 авг 2020
    Хасково.нет, добре че ми казахте колко заразени има, че снощи сън не можах да спя от мислене, колко ли заразени ще има днес. Сега вече спокойно мога да си изкарам деня.
    Ставате жалки и смешни с тази измислена и нагласена статистика всеки ден. Любопитно ми е, колко ли ви плащат за да публикувате всеки ден тази статистика? Заслужават ли си парите?
    Знам, че ви плащат, но не знам колко!
    Кажете, не бъдете скромни???
  • 4
    Гр
    Гражданин
    7 -1
    09:50, 28 авг 2020
    Защо никога не пишете на кое място по смъртност е КОВИД-19?
  • 5
    Гр
    Гражданин
    6 -2
    10:56, 28 авг 2020
    Ура! Сключи ЕС договор за закупуване на ваксина! Само дето никой не пише каква отговорност поема производителя при отрицателни странични ефекти от нея. Узнайте преди да си я поставяте!
    • Ан
      Анонимна
      8 -2
      11:10, 28 авг 2020
      Основателят на “Майкрософт” Бил Гейтс:“В момента в света (2009 г.) живеят 6,8 милиарда човека. Броят на населението стремително се приближава до 9 милиарда. Ако сега реално поработим добре над новите ваксини, медико-санитарната помощ в областта на репродуктивното здраве,
      е възможно да намалим населението с 10-15 на сто.”

      Джон П. Холдрен, съветник по науката при президента Барак Обама: “Би било по-лесно да осъществим програма по стерилизация на жените след раждането на второ или трето дете”.

      Затова е целия цирк с Коронавируса!
    • До
      До Анонимна
      6 -7
      12:23, 28 авг 2020
      Добър ден!
      От кога имате достъп до интернет в Психиатричната клиника и пихте ли си медикаментите днес? :)))
    • Ха
      Хайа
      4 -1
      15:21, 28 авг 2020
      Шматка това е от интервю на Бил Гейтс ама вие къде не виждате по-далеч от носа си как да знаете, вие вярвате само на Новатв и бтв
  • 6
    Ка
    Калин
    7 -5
    11:02, 28 авг 2020
    Къде изчезна грипа?
    Но пропагандата не се интересува от факти, а статистиката използва само за да замазва очи. И когато и бъде представена ясна контрааргументация – веднага се хвърля от науката към емоциите и патоса – и казва: А знаеш ли колко са се мъчили тези, които са починали? И никога не отчита, че всичките други – над сто пъти повече хора, също не са умирали в радост и веселие. Но за тях не се говори. Никой не говори и за традиционния и така добре познат грип, който изведнъж изчезна, макар че за същия период (от половин година) от него всяка година !!! умират три до пет пъти повече хора.”
    Действително грипът сякаш вече не съществува за пропагандата. Всеки, който се е разболял от грип, се счита за болен по причина на коронавирус. Ако има случайно някой изяден от тигър, и него ще го пишат, че е умрял от COVID-19.
Последни новини