От х:

Днес в x:

24 °C

Седем новозаразени, един излекуван и един починал от Ковид-19

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани седем нови случая на коронавирусна инфекция, един е починал и един излекуван.

От МБАЛ-Хасково са взети пет проби – четири са отчели отрицателен резултат и една позитивен. Положителен за ковонавирусна инфекция е мъж на 61 години от община Харманли. Един от направените тестове е втора контрола на мъж на 31 години от община Ивайловград, който след отрицателната проба е напълно излекуван.

От РЗИ-Хасково са взети тринадесет проби.  Две от тях са повторни на потребители на Центъра за настаняване от семеен тип "Дъга" в Димитровград. Едната е отчела отрицателен резултат, а другата - положителен. Предстои Центърът да бъде дезинфекциран и всички лица да бъдат поставени под карантина, а потребителите и персоналът да бъдат изследвани отново.

От единадесетте проби – десет са отрицателни и една положителна. Положително е контактно лице – жена на 50 години от община Хасково.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за четири нови случая. Мъж на 38 години от община Тополовград. Жена на 85 години от Симеоновград, която е приета в Инфекциозно отделение. Дете на 7 години и мъж на 63 от община Хасково.

Единадесети случай на починал от област Хасково е регистриран в Единната информационна система. Касае за мъж на 65 години от община Тополовград, приет и лекуван в лечебно заведение извън областта. Мъжът е диагностициран на 26 август и е починал същия ден. Изказваме искрените си съболезнования към близките и семейството на починалия човек!

Един мъж на 83 години от община Хасково е приведен в ОАИЛ за последните 24 часа.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 171. От тях хоспитализираните лица в Инфекциозно отделение са деветнадесет, двама са в ОАИЛ. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ha
  Haha
  6 -8
  09:01, 28 авг 2020
  Как пък все са лекувани в лечебни заведения извън хасково и починал на 26ти пък уж само сега го пишете... Така раздуват статистиката
 • 2
  Ба
  Бат Иван
  15 -7
  09:25, 28 авг 2020
  Казах ви, че така ще стане, като не си миете ръцете, блъскате се и се събирате на стадо и си кашляте във врата без маски. Сега ще ви кажа, че в края на септември няма да има места в болницата и всеки ще си се лекува как може и ще умира докато търси къде да го приемат. За невярващите на болеста ще кажа, че вие сте машини, титани и чок бабаити, безсмърни сте!
  • Гр
   Гражданин
   8 -7
   09:32, 28 авг 2020
   Яко ще се мре.....
   бе, бе, бе, офце .......
   всички в пещерата .......
  • До
   До бат иване
   10 -8
   09:41, 28 авг 2020
   На тебе ще ти кажа само да смениш памперсите, че замериса, то не бяха пълни болници март, април, то не беше лятото, сега и новата песен есента, слвд това страхливите ще крякате и зимата... Страха блокира мозъка нали знаете
  • 25
   2551
   8 -6
   10:21, 28 авг 2020
   А бе бачо Иване кога септември е имало вируси епидемия и т.н. та и този септември да е така???Нагло ви лъжат и стресират че септември ще стане страшно!!!Това страшното щеше да е и по време на извънредното положение!!!!Ама сме живи и на пук на всички и всичко ще живеем, ще живеем нормално без маски и други дивотии!!!Сваляй памперса изкъпи се и хайде на кенана!!!
 • 3
  Ир
  Ироничен
  7 -8
  09:46, 28 авг 2020
  Хасково.нет, добре че ми казахте колко заразени има, че снощи сън не можах да спя от мислене, колко ли заразени ще има днес. Сега вече спокойно мога да си изкарам деня.
  Ставате жалки и смешни с тази измислена и нагласена статистика всеки ден. Любопитно ми е, колко ли ви плащат за да публикувате всеки ден тази статистика? Заслужават ли си парите?
  Знам, че ви плащат, но не знам колко!
  Кажете, не бъдете скромни???
 • 4
  Гр
  Гражданин
  7 -1
  09:50, 28 авг 2020
  Защо никога не пишете на кое място по смъртност е КОВИД-19?
 • 5
  Гр
  Гражданин
  6 -2
  10:56, 28 авг 2020
  Ура! Сключи ЕС договор за закупуване на ваксина! Само дето никой не пише каква отговорност поема производителя при отрицателни странични ефекти от нея. Узнайте преди да си я поставяте!
  • Ан
   Анонимна
   8 -2
   11:10, 28 авг 2020
   Основателят на “Майкрософт” Бил Гейтс:“В момента в света (2009 г.) живеят 6,8 милиарда човека. Броят на населението стремително се приближава до 9 милиарда. Ако сега реално поработим добре над новите ваксини, медико-санитарната помощ в областта на репродуктивното здраве,
   е възможно да намалим населението с 10-15 на сто.”

   Джон П. Холдрен, съветник по науката при президента Барак Обама: “Би било по-лесно да осъществим програма по стерилизация на жените след раждането на второ или трето дете”.

   Затова е целия цирк с Коронавируса!
  • До
   До Анонимна
   6 -7
   12:23, 28 авг 2020
   Добър ден!
   От кога имате достъп до интернет в Психиатричната клиника и пихте ли си медикаментите днес? :)))
  • Ха
   Хайа
   4 -1
   15:21, 28 авг 2020
   Шматка това е от интервю на Бил Гейтс ама вие къде не виждате по-далеч от носа си как да знаете, вие вярвате само на Новатв и бтв
 • 6
  Ка
  Калин
  7 -5
  11:02, 28 авг 2020
  Къде изчезна грипа?
  Но пропагандата не се интересува от факти, а статистиката използва само за да замазва очи. И когато и бъде представена ясна контрааргументация – веднага се хвърля от науката към емоциите и патоса – и казва: А знаеш ли колко са се мъчили тези, които са починали? И никога не отчита, че всичките други – над сто пъти повече хора, също не са умирали в радост и веселие. Но за тях не се говори. Никой не говори и за традиционния и така добре познат грип, който изведнъж изчезна, макар че за същия период (от половин година) от него всяка година !!! умират три до пет пъти повече хора.”
  Действително грипът сякаш вече не съществува за пропагандата. Всеки, който се е разболял от грип, се счита за болен по причина на коронавирус. Ако има случайно някой изяден от тигър, и него ще го пишат, че е умрял от COVID-19.

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини