От х:

Днес в x:

Новите броеве на двуезичното списание „Небет тепе” вече са при читателите

Новите броеве на двуезичното списание „Небет тепе”вече са при читателите. Те се отличават с голямо тематично разнообразие, като преобладава поезията. Виждаме обаче, че си пробиват път  освен темите за литература и изкуство и статии  посветени на историческото минало.

  Седма книжка на „Небет тепе” се отличава със силно присъствие на автори от Кърджалийско. Ще отличим поезията на автор с международна известност като Сабахаттин Али. Силно е присъствието на д-р Харун Бекир. Впечатлява разказа за рано напусналия ни художник Джемал Ямурлов-Джими,  автор на който е друг известен творец от региона –Камбер Камбер.

 В брой 8 се откроява интервюто на главната редакторка Кадрие Джесур с посланичката на Република Турция в София Н.Пр.Айлин Секизкьок. Акцентът е върху приятелските отношения между двете  страни. В тази насока трябва да се разглеждат и статиите на Гьозде Йозлем; Шенар Бахар и Хюсеин Мевсим.

  Ще припомним, че двуезичното списание „Небет тепе” се издава в Пловдив по инициатива на Турско-български литературен клуб. Главен редактор е Кадрие Джесур, а координатор Шенар Бахар.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини