От х:

Днес в x:

Пожарът в Симеоновградско локализиран, 1000 дка гора в пламъци

Пожарът, който избухна вчера следобед между симеоновградските селата Поляново и Константиново е овладян. Около 1000 дка иглолистна и широколистна гора са засегнати. Смята се, че искрата е тръгнала от човешка дейност, защото огънят е  в труднодостъпна местност, предполагат от пожарната. Огънят е овладян с работата на шест пожарникарски екипа, включили са се и местни хора-горски и около 50 доброволци от града и селата. Гасенето е било затруднено заради силно пресечената местност и допълнително от липсата на вода, която беше спряна в симеоновградско превантивно заради еко кризата в р. Марица край Димитровград. Въпреки това пожарните коли са били зареждани от помпената станция и кладенци в града, уточни шефът на Областната пожарна комисар  Николай Вълчев. 

На мястото на огнището тази сутрин е оставен един дежурен пожарникарски екип, който да следи ситуацията, с наблюдението помагат и горските.

Призивът от огнеборците към земеделците е да изчакат да преминат горещите дни и тогава да продължат работата си. За днес отново е обявен „червен код“ за топло време с висок риск от  пожари, който се отчита при температури над 35-36 градуса.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    Весето
    3 -1
    09:43, 30 юли 2020
    Пеньо Рангелов-дръгливото магаре помагаше ли при гасенето на пожара?
Последни новини