От х:

Днес в x:

15 дни безводие в Покрован

Повече от две седмици жителите на ивайловградското село Покрован са без вода. В селцето в прегръдката на Източните Родопи живеят 65 души, сред тях обаче повечето са възрастни.

„Родителите ми са трудноподвижни хора и адът е голям. 15 дни няма вода. Идваха екипи от ВиК, но вече няколко дни не са били в селото. Няма и резултат от работа. Вода няма. Не можем да пуснем пералня, носим вода на ръка. През лятото това е много трудна ситуация“, оплака се местен жител.

„Знаем за проблема. И дори днес ще съм там, за да решим какво може да се направи“, реагира на ситуацията главният инженер на ВиК Хасково Лозко Лозев. Той обясни, че по принцип в Покрован имат проблем с водата по това време на година, когато консумацията се увеличава. Сега обаче действително времето на безводието е доста дълго и се търси решение на проблема, който идва от няколко по-сериозни аварии преди две седмици по напорния водопровод. Те вече са отстранени. „На място в по-ниските части на селото имат вода, но на високите няма как да закараме за момента.“, коменитар инж. Лозев. Проблемът идва от там, че селото се захранва с вода от каптаж, който в момента е почти празен. Вода се изпомпва и от друг каптаж, който по принцип през лятото се използва като алтернативен вариант, но сега и той е доста изчерпан.

Много от хората поливат с малкото вода, който има за селото в ниските му части, ако имаше повече солидарност, вероятно водата, използвана за поливни нужди щеше да стигне до повече хора в селото, коментира инж. Лозев.

Прави се всичко възможно за решването на прблема с безводите в с.Покрован, но засега няма прогнози за времето, в което водоподаването ще бъде вазстановено.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ма
    Маркова безотговорност
    7 -3
    14:04, 17 юли 2020
    Вик Хасково спи летаргичен сън...
  • 2
    Зр
    Зрителя
    4 -1
    14:39, 17 юли 2020
    Хах гл. инженер уж нов пък тоя сякаш стария си разтяга локумите :). Стана като в приказката за Илия и прането на дрехи.
    • Ви
      ВиК
      0 -1
      14:50, 19 юли 2020
      Идвай във ВиК и оправяй нещата. Ама на мястото на Марков.
    • Зр
      Зрителя
      1 0
      10:32, 23 юли 2020
      То за вас свестен управител не се намери който и да е управител е виновен че сте зле а вие сте супер специалисти и много бачкате.
  • 3
    77
    777
    5 -1
    15:33, 17 юли 2020
    От ВиК не се оправдавайте , а намерете решение. Не може да оставяте хората без нещо жизнено необходимо , каквото е водата. Опитайте вие да живеете без вода.
  • 4
    Р-
    р-к Терзийски
    1 0
    17:30, 17 юли 2020
    Познавам този край. Хухла, Покрован, Свирачи, Камилски дол. Служих там преди 45 г. В поделението на МНО (не граничар). Старшина ми беше един Изрод Вълканов.
    • Р-
      р-к Терзийски
      1 -1
      18:16, 17 юли 2020
      Тоя Вълканов беше гад до мозъка на костите си. Карал ни е да изнасяме шкафчетата горе на бункера, защото не били подредени в една линия в спалното. Никога няма да му простя гадостите. И в другата рота имаше такъв гадняр, казваше се ст. сержант Нендов. Той беше по голям изрод от този дебеловратко.
    • Р-
      р-к Терзийски
      0 0
      22:15, 17 юли 2020
      Бих му резнал зелката и сега.
Последни новини