От х:

Днес в x:

18 °C

15 дни безводие в Покрован

Повече от две седмици жителите на ивайловградското село Покрован са без вода. В селцето в прегръдката на Източните Родопи живеят 65 души, сред тях обаче повечето са възрастни.

„Родителите ми са трудноподвижни хора и адът е голям. 15 дни няма вода. Идваха екипи от ВиК, но вече няколко дни не са били в селото. Няма и резултат от работа. Вода няма. Не можем да пуснем пералня, носим вода на ръка. През лятото това е много трудна ситуация“, оплака се местен жител.

„Знаем за проблема. И дори днес ще съм там, за да решим какво може да се направи“, реагира на ситуацията главният инженер на ВиК Хасково Лозко Лозев. Той обясни, че по принцип в Покрован имат проблем с водата по това време на година, когато консумацията се увеличава. Сега обаче действително времето на безводието е доста дълго и се търси решение на проблема, който идва от няколко по-сериозни аварии преди две седмици по напорния водопровод. Те вече са отстранени. „На място в по-ниските части на селото имат вода, но на високите няма как да закараме за момента.“, коменитар инж. Лозев. Проблемът идва от там, че селото се захранва с вода от каптаж, който в момента е почти празен. Вода се изпомпва и от друг каптаж, който по принцип през лятото се използва като алтернативен вариант, но сега и той е доста изчерпан.

Много от хората поливат с малкото вода, който има за селото в ниските му части, ако имаше повече солидарност, вероятно водата, използвана за поливни нужди щеше да стигне до повече хора в селото, коментира инж. Лозев.

Прави се всичко възможно за решването на прблема с безводите в с.Покрован, но засега няма прогнози за времето, в което водоподаването ще бъде вазстановено.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ма
  Маркова безотговорност
  7 -3
  14:04, 17 юли 2020
  Вик Хасково спи летаргичен сън...
 • 2
  Зр
  Зрителя
  4 -1
  14:39, 17 юли 2020
  Хах гл. инженер уж нов пък тоя сякаш стария си разтяга локумите :). Стана като в приказката за Илия и прането на дрехи.
  • Ви
   ВиК
   0 -1
   14:50, 19 юли 2020
   Идвай във ВиК и оправяй нещата. Ама на мястото на Марков.
  • Зр
   Зрителя
   1 0
   10:32, 23 юли 2020
   То за вас свестен управител не се намери който и да е управител е виновен че сте зле а вие сте супер специалисти и много бачкате.
 • 3
  77
  777
  5 -1
  15:33, 17 юли 2020
  От ВиК не се оправдавайте , а намерете решение. Не може да оставяте хората без нещо жизнено необходимо , каквото е водата. Опитайте вие да живеете без вода.
 • 4
  Р-
  р-к Терзийски
  1 0
  17:30, 17 юли 2020
  Познавам този край. Хухла, Покрован, Свирачи, Камилски дол. Служих там преди 45 г. В поделението на МНО (не граничар). Старшина ми беше един Изрод Вълканов.
  • Р-
   р-к Терзийски
   1 -1
   18:16, 17 юли 2020
   Тоя Вълканов беше гад до мозъка на костите си. Карал ни е да изнасяме шкафчетата горе на бункера, защото не били подредени в една линия в спалното. Никога няма да му простя гадостите. И в другата рота имаше такъв гадняр, казваше се ст. сержант Нендов. Той беше по голям изрод от този дебеловратко.
  • Р-
   р-к Терзийски
   0 0
   22:15, 17 юли 2020
   Бих му резнал зелката и сега.

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини