От х:

Днес в x:

33 °C

15 дни безводие в Покрован

Повече от две седмици жителите на ивайловградското село Покрован са без вода. В селцето в прегръдката на Източните Родопи живеят 65 души, сред тях обаче повечето са възрастни.

„Родителите ми са трудноподвижни хора и адът е голям. 15 дни няма вода. Идваха екипи от ВиК, но вече няколко дни не са били в селото. Няма и резултат от работа. Вода няма. Не можем да пуснем пералня, носим вода на ръка. През лятото това е много трудна ситуация“, оплака се местен жител.

„Знаем за проблема. И дори днес ще съм там, за да решим какво може да се направи“, реагира на ситуацията главният инженер на ВиК Хасково Лозко Лозев. Той обясни, че по принцип в Покрован имат проблем с водата по това време на година, когато консумацията се увеличава. Сега обаче действително времето на безводието е доста дълго и се търси решение на проблема, който идва от няколко по-сериозни аварии преди две седмици по напорния водопровод. Те вече са отстранени. „На място в по-ниските части на селото имат вода, но на високите няма как да закараме за момента.“, коменитар инж. Лозев. Проблемът идва от там, че селото се захранва с вода от каптаж, който в момента е почти празен. Вода се изпомпва и от друг каптаж, който по принцип през лятото се използва като алтернативен вариант, но сега и той е доста изчерпан.

Много от хората поливат с малкото вода, който има за селото в ниските му части, ако имаше повече солидарност, вероятно водата, използвана за поливни нужди щеше да стигне до повече хора в селото, коментира инж. Лозев.

Прави се всичко възможно за решването на прблема с безводите в с.Покрован, но засега няма прогнози за времето, в което водоподаването ще бъде вазстановено.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ма
  Маркова безотговорност
  7 -3
  14:04, 17 юли 2020
  Вик Хасково спи летаргичен сън...
 • 2
  Зр
  Зрителя
  4 -1
  14:39, 17 юли 2020
  Хах гл. инженер уж нов пък тоя сякаш стария си разтяга локумите :). Стана като в приказката за Илия и прането на дрехи.
  • Ви
   ВиК
   0 -1
   14:50, 19 юли 2020
   Идвай във ВиК и оправяй нещата. Ама на мястото на Марков.
  • Зр
   Зрителя
   1 0
   10:32, 23 юли 2020
   То за вас свестен управител не се намери който и да е управител е виновен че сте зле а вие сте супер специалисти и много бачкате.
 • 3
  77
  777
  5 -1
  15:33, 17 юли 2020
  От ВиК не се оправдавайте , а намерете решение. Не може да оставяте хората без нещо жизнено необходимо , каквото е водата. Опитайте вие да живеете без вода.
 • 4
  Р-
  р-к Терзийски
  1 0
  17:30, 17 юли 2020
  Познавам този край. Хухла, Покрован, Свирачи, Камилски дол. Служих там преди 45 г. В поделението на МНО (не граничар). Старшина ми беше един Изрод Вълканов.
  • Р-
   р-к Терзийски
   1 -1
   18:16, 17 юли 2020
   Тоя Вълканов беше гад до мозъка на костите си. Карал ни е да изнасяме шкафчетата горе на бункера, защото не били подредени в една линия в спалното. Никога няма да му простя гадостите. И в другата рота имаше такъв гадняр, казваше се ст. сержант Нендов. Той беше по голям изрод от този дебеловратко.
  • Р-
   р-к Терзийски
   0 0
   22:15, 17 юли 2020
   Бих му резнал зелката и сега.
Последни новини