От х:

Днес в x:

Престъпна група за разпространение на наркотици, задържана при акция на ГДБОП и прокуратура

Престъпна група за разпространение на наркотици, действала в района на Сандански е задържана при акция на ГДБОП и прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение.

Петима са задържани. Претърсени са 25 адреса и автомобили, извършени са и 10 лични обиска.

Намерени и иззети са наркотици, телефони, голямо количество пари - над 180 000 евро и 56 900 лева.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2017 г., като се е занимавала с разпространението на различни видове наркотици - кокаин, хероин, марихуана.

Разследването на Специализираната прокуратура срещу участниците в престъпното сдружение е образувано през юни 2019 г.

На 21 януари тази година екипи на Гранично полицейско управление в Петрич са задържали в село Баджово първите четирима участници в групата, които оказват съпротива и безуспешно опитват да избягат. В двете къщи, обитавани от участниците, са били намерени и иззети 10 пластмасови бидона с общо 36,184 кг. с почистени сухи канабисови съцветия, подготвени за разпространение.

Четиримата задържани са привлечени към наказателна отговорност. Останалите участници в групата, повечето от които криминално проявени, са продължили престъпната си дейност до задържането им на 23 юни 2020 г.

На територията на град Сандански и село Склаве днес се е провела и полицейска операция срещу т.нар. конвенционална престъпност.
Извършени са били проверки на 12 адреса, 88 моторни превозни средства и 125 души.

Задържани са били 5 лица. Повдигнато е едно обвинение за кражба (престъпление по чл.195, ал.1 т.4 от НК). Съставени са 5 акта за установени административни нарушения и са издадени 15 фиша по Закона за движението по пътищата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bu
    Bulgaristan
    2 -1
    20:26, 23 юни 2020
    Поредния театър на пеевския каскет.

Още новини

Последни новини