От х:

Днес в x:

ДПС взема мандата на Стаматов. Преглед на печата

ДПС взема мандата на Стаматов, пише в голямо заглавие над главата днес "Хасковска Марица". Изданието обаче уточнява: неокончателно. Крайните резултати ще излязат в сряда. Засега обаче сметките сочат, че по метода Хеър-Ниймайер гласовете за РЗС ще отидат при Доган. При такъв вариант в парламента влиза кметът на Стамболово Гюнер Сербест. Прецаканите в случая ще са от БСП, защото те имат повече гласове от ДПС в региона.

Хасковлийка ще съди адвокат за предателство, четем в другия акцент на първа страница. 45-годишната Адифе Ахмедова подава иск срещу защитника си Митко Пеев, защото й съобщил грешен час за делото и така пропуснала заседанието, както и срокове за обжалване.

Тунел под бизнес сграда стана коптор, акцентира на втора страница вестникът. Става дума за т. нар. "подход"на ул. "Дунав" 21. Инвеститорът Здравко Пашанков с месеци се скатава за ремонта, допълва изданието.

Шофьор без книжка чупи пръст на полицай, четем в акцента на трета страница. Стоян Георгиев, осъден на пробация заради шофиране без книжка, бил спрян от униформените в Любимец, но им налетял на бой.

Червени хардлайнери сринаха БСП, четем на страница 9. Анализът е посветен на парламентарните избори. Основната теза в него е, че хардлайнерите около кръга "Драганов" работеха подмолно срещу партията си за изборите. Доказателства – мажоритарният кандидат Райна Йовчева спечели 13 000 гласа повече от партията си.
Впрочем такава тендинция се наблюдава и при останалите – Делян Добрев също изкара повече гласове от пропорционалналната листа на ГЕРБ, макар и с не толкова очебиен резултат – само с около 2000 гласа. Соломон Паси също има повече гласове от листата на НДСВ, но разликата също е малка. Най-фрапиращо е при червените вътрешни предатели.

Десантчик наръган от баща си, четем в акцента над главата в днешния брой на "Новинар юг". 23-годишният старшина десантчик Пламен бил наръган от баща си Динко при битов скандал. Синът нямало да подава жалба срещу родителя си.

Намесват Росен в допинг скандал, четем в другия акцент на първа страница в броя. Става дума за харманлийския атлет Росен Карамфилов.

"Климент" и "Смирненски" връщат първокласници, акцентира изданието на втора страница. Паралелките вече били запълнени, от школата не записвали нови деца, защото преценили, че материалната база не позволява.

ГЕРБ взема 4 от 8 мандата в Хасково, пише вестникът на 4 страница. Публикувани са и имената на предполагаемите депутати от региона.

"Хасково" ще играе в "А" група, но окръжна, четем на спортната страница. Местиният футболен тим отпада от "Б" група и отива в "А" окръжна дивизия.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини