От х:

Днес в x:

21 °C

Училищата от Хасково кандидатстват за оборудването на дигитални класни стаи

Директорите на общинските училища в Хасково могат да кандидатстват за финансиране на дигитални класни стаи, съобщиха от местната администрация. Срокът за това е до 19-ти юли.

Средства ще бъдат отпускани за визуализация и устройства за безжична връзка с тях, мултимедийни проектори с или без интерактивен образ, устройства за безжична връзка между персонални устройства и средства за визуализация, LCD екрани. Освен това училищата могат да заявят финансиране за закупуване на преносими компютри с различни параметри. Максималният размер, който могат да получат за тези дейности е до 5000 лева.

Средствата, които ще се отпускат за стартиране на цялостен училищен проект с минимум една паралелка с дигитално устройство за всеки ученик, са до 24 000 лева.

Общият размер на финансирането, предназначено за дигитални класни стаи в училищата на територията на общината, е в рамките на 70 000 лева.

Задължителното условие за получаване на подпомагането обаче е образователната  институция да осигури собствен финансов принос в размер на не по-малко от 50 % от стойността на заявените за закупуване устройства и софтуерни продукти, уточняват от администрацията.

Освен това училищата трябва да изберат само една от трите финансиращи дейности.

Идеята в местния бюджет за тази година  да бъде заделена сума за модернизация в образователната система и по-конкретно за дигитализация на класните стаи в хасковските училища, възникна по време на общественото обсъждане на основната финансова рамка на Хасково за 2020 г, предложена от Общината през януари.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ин
  Инженер от ЕСКОМ
  1 0
  05:51, 23 юни 2020
  И по ЕСКОМ можете
  да си пускате стари записи с Вожда 500 евро
 • 2
  Уч
  Ученик
  2 -1
  09:45, 23 юни 2020
  Стига сте ни тормозили с всякакви щуротии. НЕ ИСКАМЕ ДИГИТАЛНИ КЛАСНИ СТАИ!!! Ние и сега се имаме добре оборудвани компютърни зали.
  Не искаме по цял ден да висим пред мониторите и да ни боли глава и да си развяляме зрението.
  • Аз
   АЗ ТАКА КАЗАХ, ЗНАЧИ Е ТАКА
   0 0
   20:25, 24 юни 2020
   Ние=/=ти

   Съвременните монитори отдавна вече не развалят зрението, вземи се образовай.

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
13 юли 2020
Последни новини