От х:

Днес в x:

29 °C

Дневен център „Надежда“ в Харманли отвори врати за 90 потребители

Изображение 1 от 5

  Новоизграденият Дневен център „Надежда“ в Харманли отвори врати, съобщиха от местната администрация. Днес официално бе даден старта на предоставянето на новата социална услуга. Спазвайки всички мерки, колективът на центъра и екипът на проекта бяха подготвили топло посрещане за своите първи потребители.

  Кметът на община Харманли Мария Киркова приветства деца и родители и поздрави екипите за свършената работа дотук.

  Благодарност за оказаното доверие и повече информация за Дневен център „Надежда“ споделиха ръководителят на проекта Маргарита Костолова и управителят на центъра Мима Кръстева.

  Дневна грижа в комфортна среда ще бъде предоставяна на 30 харманлийски деца и младежи с увреждания и ще има възможност за почасови услуги като рехабилитация, терапия, консултации за още до 60 потребители.

  Община Харманли бе сред първите, сключили договор за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на проекта „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на деца и младежи с увреждания и техните семейства в Дневен център „Надежда“ - Харманли“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

  Стойността на проекта е 1 171 006,33 лв., от които разходи по линия на ЕСФ в размер на 995 355,38 лв. и национално съфинансиране – 175 650,95 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

  Сред официалните гости на тържественото откриване бяха Емилия Стефанова - главен експерт „Закрила на детето“ при Регионална дирекция "Социално подпомагане" в Хасково, председателят на Общинския съвет в Харманли Иван Димитров, заместник-кметът на община Харманли Валентина Димулска, секретарят на община Харманли Цонка Малева, директор дирекция „Социално подпомагане“ в Харманли Пепа Стратиева, както и директори на социални услуги от града, родители и бъдещи потребители на услугата.

  Архиерейският наместник за Харманли свещениконом Живко Петров извърши тържествен водосвет и освещаване на новия център. Той също пожела здраве и благоденствие на целият екип, потребителите на услугата и техните близки.

  Гостите имаха възможност поетапно да разгледат специализираните кабинети.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Пи
   Питбул синдикат
   3 -2
   19:18, 22 юни 2020
   Едни отварят други затварят, свят голям.
   • Ба
    баце
    0 0
    10:20, 23 юни 2020
    Едни работят, други крадат, шарен живот.

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  11 юли 2020
  Последни новини