От х:

Днес в x:

Дневен център „Надежда“ в Харманли отвори врати за 90 потребители

Изображение 1 от 5

    Новоизграденият Дневен център „Надежда“ в Харманли отвори врати, съобщиха от местната администрация. Днес официално бе даден старта на предоставянето на новата социална услуга. Спазвайки всички мерки, колективът на центъра и екипът на проекта бяха подготвили топло посрещане за своите първи потребители.

    Кметът на община Харманли Мария Киркова приветства деца и родители и поздрави екипите за свършената работа дотук.

    Благодарност за оказаното доверие и повече информация за Дневен център „Надежда“ споделиха ръководителят на проекта Маргарита Костолова и управителят на центъра Мима Кръстева.

    Дневна грижа в комфортна среда ще бъде предоставяна на 30 харманлийски деца и младежи с увреждания и ще има възможност за почасови услуги като рехабилитация, терапия, консултации за още до 60 потребители.

    Община Харманли бе сред първите, сключили договор за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на проекта „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на деца и младежи с увреждания и техните семейства в Дневен център „Надежда“ - Харманли“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

    Стойността на проекта е 1 171 006,33 лв., от които разходи по линия на ЕСФ в размер на 995 355,38 лв. и национално съфинансиране – 175 650,95 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

    Сред официалните гости на тържественото откриване бяха Емилия Стефанова - главен експерт „Закрила на детето“ при Регионална дирекция "Социално подпомагане" в Хасково, председателят на Общинския съвет в Харманли Иван Димитров, заместник-кметът на община Харманли Валентина Димулска, секретарят на община Харманли Цонка Малева, директор дирекция „Социално подпомагане“ в Харманли Пепа Стратиева, както и директори на социални услуги от града, родители и бъдещи потребители на услугата.

    Архиерейският наместник за Харманли свещениконом Живко Петров извърши тържествен водосвет и освещаване на новия център. Той също пожела здраве и благоденствие на целият екип, потребителите на услугата и техните близки.

    Гостите имаха възможност поетапно да разгледат специализираните кабинети.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пи
      Питбул синдикат
      3 -2
      19:18, 22 юни 2020
      Едни отварят други затварят, свят голям.
      • Ба
        баце
        0 0
        10:20, 23 юни 2020
        Едни работят, други крадат, шарен живот.
    Последни новини