От х:

Днес в x:

16 °C

Всеки десети от изследваните за коронавирус е положителен. Преглед на печата

Труд“ използва данни на Националната агенция за приходите, които показват, че хората не вярват в правилото колкото по-висока вноска, толкова по-висока пенсия. Българите искат по-голяма прозрачност за това как се изразходват техните вноски, показва проучването на НАП. Всеки втори работещ е с осигуровка на минималния праг. „Труд“допълва, че мъжете са с повече средства от жените в частните фондове. Натрупаното на човек средно е по 3 320 лв. Едва 643 хиляди българи се осигуряват доброволно допълнително.

В приложение на „24 часа“ за енергетиката, министър Теменужка Петкова заявява, че структурирането на проектната кампания за изграждане на АЕЦ Белене е на финалния етап. България ще участва с апорт на активите, а не с финансови средства, допълва тя. Изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов съобщава, че 18 процента от газа у нас през 2019 година е бил различен от руския.

Всеки трети клиент на банките тегли безлихвен кредит за покриване на стари заеми, пише „Монитор“. Предпочитан е максималният срок за погасяване. Става дума за кредитите по програмата, подпомагаща закъсалите заради кризата с коронавируса.

Според „Земя“ извънредната епидемична обстановка няма да бъде удължена след 30 юни. Вестникът цитира министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който е казал: „Няма да предложа удължаване след 30 юни“. Изданието цитира и интервю на проф. Тодор Кантарджиев от националния щаб, според когото увеличените случаи на заразени е заради неспазване на елементарни правила.

От „Монитор“ са изчислили – „Всеки десети от изследваните за коронавирус е положителен". Вестникът също цитира коментара на проф. Кантарджиев пред БНР за неспазване на ограниченията за струпване на едно място на много хора. Цитиран е и заместник-председателя на Лекарския съюз д-р Николай Брънзалов, който призовава да се спазват трите правила - дисциплина, дистанция, дезинфекция

На 23 юни, от 10 ч., пред НДК се открива „Панаир на книгата“, пише „Дума“. Пролетният панаир беше отложен заради кризата с коронавируса. От утре до 28 юни включително при спазване на мерките за безопасност любителите на книгата ще могат да посетят най-голямата открита книжарница от 10 до 20 ч.

Физика на тъгата“ на Теодор Ушев спечели своя „Пулицър“ в анимацията, информира „24 часа“. Аниматорът сам е съобщил в социалните мрежи, че е спечелил престижната статуетка за най-добър късометражен филм на фестивала в Анси. Филмът е получил и наградата на международната критика.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев коментира в „Телеграф“ водната криза в града и причините за нея. Той подчертава, че там са се заселили 15 хиляди софиянци. Те пълнят басейните си или поливат насажденията в дворовете си, но не са се регистрирали.

 

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ан
  антимишок
  1 0
  12:05, 22 юни 2020
  Кой тъп мозък реши да събира деца на "лятно училище"?След като 3 месеца децата не бяха на училище,сега НЕкомпетентните ръководители решиха да събират децата ,в това число и от най-рисковия контингент-"ромския"!

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини