От х:

Днес в x:

18 °C

28,5 л на кв/м се изляха в Хасково в късния следобед

Изображение 1 от 4
  28,5 л на кв/м дъжд се изляха в късния следобед днес в Хасково, уточни дежурният в  местната Метеорологична обсерватория. 
  Валежът, който започна малко преди 16 часа като ситен и завари доста хора по улиците съвсем неподготвени, по-късно премина в интензивен. 
  Излезе и силен вятър, който е бил южен със сила от  близо 14 м/сек. Това се  равнява на около 47-50 км/ч, съобщиха от метео структурата в Хасково. Утре ще стане ясно колко интензивен е бил дъждът и в други части на общината.
  От кметството съобщиха, че по време на двучасовия порой, не е имало сигнали при дежурните за сериозни наводнения.
  На бул. „Освобождение“ обаче капаците на шахтите на ВиК са изскочили и са били изместени от напора на водата, на места по платното има и изкъртен асфалт. За това е информиран дежурният на ВиК –Хасково.
  От Метеорологичната обсерватория предупредиха, че в следващите пет-шест дни не се очаква промяна на времето в района на Хасково. Обилни валежи, гръмотевични бури и вятър, особено в следобедените часове и привечер, са твърде вероятни.
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Тоя с кашона на главата ,от ГЕРБ са го занулили , няма пари за чадър.
  • 2
   Не
   Не
   5 0
   22:16, 17 юни 2020
   Това е anti 5g
  • 3
   Ма
   Мария
   2 0
   09:21, 18 юни 2020
   А нещо за огромния язовир на ул.Дунав до аптека Гален няма ли да напишете? При всеки дъжд шахтите там не могат да смогнат и става непоносимо кално море, както за шофьори, за магазинери.. Ама не, никой не го интересува, щото не е засегнат..
  • 4
   Кр
   Крали Марко
   0 0
   11:16, 18 юни 2020
   А река "Крали Марко" няма ли да я свържете с река "Хасковска" след всеки дъжд "Екопрогрес" извозват по един камион пясък и баластра но няма да отпушат шахтите.
  Последни новини