От х:

Днес в x:

23 °C

РИОСВ наложи 4 акта на ВиК - Хасково

Издадени са 4 наказателни постановления по 1000 лева на ВиК - Хасково, става ясно от отчета на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково за май.

Глобите са наложени затова, че не са спазени определените в разрешителните за заустване индивидуални емисионни ограничения. Става дума за канализационни системи в Харманли, Любимец, Симеоновград и Ивайловград,

РИОСВ в Хасково през месец май извърши 101 проверки на 100 обекта.
През месеца бяха извършени проверки на 34 лечебни заведения за болнична помощ, центрове за спешна помощ и самостоятелни медико-диагностични и технически лаборатории, предвид разрастващата се епидемия от Covid-19. По време на инспекциите не са установени лечебни заведения и лаборатории без сключени писмени договори с лица, притежаващи съответния документ за обезвреждането на опасните отпадъци, образувани от дейността им съгласно Закона за управление на отпадъците.

 През май бяха извършени проверки и по дадените предписания до общините, във връзка със заповед на министъра на околната среда и водите за почистване на нерегламентирани замърсявания, включително на речните легла и прилежащите им територии, попадащи в териториалния обхват на съответните общини. Проверени са всичките 17 общини в областите Хасково и Кърджали, за които отговаря РИОСВ в Хасково. Не са констатирани замърсявания в проверените участъци.

За периода са почистени 22 нерегламентирани сметища в региона. През месеца на „Зеления телефон“ са постъпили 7 сигнала.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ви
  ВиК
  23 -8
  16:18, 14 юни 2020
  Колкото и акта да наложите не ни пука,ако трябва ще повишим кубик вода на 4 лв. и овцете ще платят. Така че актове и глоби не ни плашат.
  • Ьь
   ЬЬЬ
   1 0
   15:50, 15 юни 2020
   Ти от групата на овцете ли си или неин водач ?
 • 2
  Аб
  Абсолютно!
  24 -3
  16:25, 14 юни 2020
  Като има овце да навеждат главите и да плащат, може и 5 лв да стане кубика!
 • 3
  Ан
  Анани Явмашкин
  26 -1
  16:41, 14 юни 2020
  Ама тия от РИОСа се скъсали от работа бе Кога почиват тия хора бе
  • Ов
   овчарско куче
   5 -9
   22:11, 14 юни 2020
   Анани може да не ти се вярва, но в тая страна има... Виж коментара
 • 4
  Бр
  Бранимир
  12 0
  02:41, 15 юни 2020
  4 000 хиляди лева глоба на институция, 5 000 хилядарки, ако се разхождаш из парка. 3лв кубика на водата, срeдно по 30лв на човек. В Хасково колко хора живеят??
 • 5
  Во
  Водолей
  5 0
  08:30, 15 юни 2020
  А на бул"Освобождение" водата тече ли тече......има-няма от6-месеца(справка-малко преди първия светофар)
 • 6
  Хх
  ХХХ
  8 -1
  09:05, 15 юни 2020
  Авария след авария ,всичката ни работа е такава .
 • 7
  Зз
  ЗЗЗЗ
  2 -1
  12:21, 15 юни 2020
  Само актове на вик не им дваите възможност да дишат . Какво ми се правят на интересни .
 • 8
  Ви
  ВИ
  0 -1
  15:46, 15 юни 2020
  Ви вик относно твоят коментар за 4 лв кубик вода просто много дъски ти хлопат а може би и цялото дюшеме в главата ти . Много си босичък .

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини