От х:

Днес в x:

В Доспат заразените станаха 51

Още три нови положителни проби за коронавирус са установени при работници в цеха в Доспат, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Смолян. С тях позитивните за COVID-19 работници стават общо 51.

Броят на заразените жители на Доспат се актуализира неколкократно днес от РЗИ- Смолян, след постъпване на резултати от изследването на всички над 220 работници в цеха, в който се изработват играчки за шоколадови яйца.

Цехът бе затворен, в него работят и хора от съседни села, включително и от Сърница, откъдето се предполага, че е постъпила заразата.

Заразените ще бъдат поставени на 28-дневна домашна изолация под наблюдение от личните лекари.

Екипи на РЗИ започват епидемично проучване, за да бъдат проследени всички контактни лица и да се изолират за 14 дни. 

От днес в община Доспат са въведени стриктни противоепидемични мерки, съгласно заповед на кмета. Възстановява се изискването за носене на предпазни маски на открити и закрити обществени места, забраняват се публичните мероприятия и събирания, затварят се детски градини, пазари, спортни площадки и др.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Kr
    Krum
    8 -2
    19:16, 8 юни 2020
    и 500 да ги направят няма да има смъртни случаи, защото не са с рак, сърдечна недостатъчност, на хемодиализа или с черепни травми, Вижте как набързо се появи заразен и в
    Земеделското министерство след издънката на Министърката на земеделското крадене, Ще затворят министерството и няма да дават об,снени,
  • 2
    Гр
    Гражданин
    2 -1
    07:36, 9 юни 2020
    Круме , страшни маймуни ей..... На кого ли приличат ?
    Толкова вода изтече през тези години и толкова неща се случиха и все те най прави ,все те най честни и за нищо не виновни.
    Наглостта им край няма - все някой друг им е виновен , но не и те.
Последни новини