От х:

Днес в x:

-4 °C

От вилите в "Куба" се жалват от зловония. Твърдят, че са от незаконна тръба към микроводоем

Изображение 1 от 5

  Съседи от крайните къщи на вилната зона на кв.“Куба“ в Хасково се оплакаха от силни миризми, идващи от естествен  микроводоем в близост. Според тях водоемът, който е в дерето под зоопарка, се пълни с фекалиите от няколко от крайните къщи, а тръбата към него е изкопана незаконно.

  Петър Лунов, който е сред съседите на улицата, излизаща срещу микроводоема казва, че с повишаването на температурите миризмите стават непоносими. Освен това лятно време малкото язовирче буквално се затлачвало от нечистотиите. "Вреди се и на хората, и на природата", казва възмутен той.

  Няколко пъти е изпращал сигнали за проверка към компетентните органи, но досега няма реакция.

  Твърди, че собствениците на четири от последните къщи, които живеят целогодишно там, са си изкопали собствен канал за отходните води, който се излива в микроводоема. "Никой от съседите не е уведомяван за такова съоръжение и затова има сериозни съмнения за законността му.", казва Лунов. Наскоро при ремонти багер дори спукал тръбата и се видяло точно откъде минава тръбата, обясни той.

  След изпратен сигнал до РИОСВ-Хасково за проверка за замърсяването, от там отговориха, че случаят не е в тяхната компетенция понеже не става въпрос за промишлен замърсител. Освен това по Закона за водите не се изисква разрешително за ползване на воден обект  формиращи битово-фекални отпадъчни води в границите на населените места и селищните образувания без изградена канализационна система. За тези обекти се прилагат разпоредбите на Закона за устройство на територията. Така че от РИОСВ -Хасково сигналът е препратен по компетенция към община Хасково.

  От местната администрация посочиха, че ще инициират проверка по случая.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ма
   манчо
   26 -1
   18:58, 8 юни 2020
   Това е като тениса. Когато топката дойде от твоя край на мрежата веднага трябва да я прехвърлиш от другия край
  • 2
   Ка
   Каунь с Шалвари
   19 -1
   19:30, 8 юни 2020
   В тоя водоем имаше саламандри - защитен природен вид
   даееее тия майки високопланински
   ....
   В България дъждовникът е защитен с Приложение III на Бернската конвенция и със Заповед 729/1986 г. на Комитета за опазване на природната среда.
   Дъждовникът (Salamandra salamandra), наричан също Огнен саламандър, е най-разпространеният вид саламандър. Той е най-едрият представител на семейство Саламандрови. На дължина достига 15 – 25 cm, в редки случаи – до 30 cm
   ......
   А отделно имаше каракуда и други рибки
  • 3
   Че
   Черен Петър
   12 -3
   19:50, 8 юни 2020
   Узунджовската мустаката маймуна, може да ви отговори- чии имоти са и от къде тръбата минава.
  • 4
   Съ
   Съсед
   14 -4
   20:30, 8 юни 2020
   Тоя г-н Лунов защо не си каже за неговите незаконни постройки в имота му
   • Ян
    Янков
    6 0
    08:24, 9 юни 2020
    Съседе, нещо не те разбрах.Май послъгваш.
    Ако си съсед на Лунов,значи и ти усещаш миризмата.
    Ако не я усещаш-значи не си съсед.
    Ако ли пък я усещаш, но си мълчиш-значи си злобно човече,което търси карес на съседа,щото му е накривил калпака преди амнайсет години.
    Смешен си!
  • 5
   Ми
   Мирослав
   12 -3
   21:49, 8 юни 2020
   От имота на Петър Андреев е.
  • 6
   Ке
   кенанския
   6 -1
   06:57, 9 юни 2020
   общината ако може д а направите проверка на незаконните постройки в куба 2
   • Пе
    Петър Стефанов
    13 0
    07:08, 9 юни 2020
    Я елате в кв. Репубрика да видите какво се казва зловония и незаконни къщи.
   • До
    Дон Бльон
    2 0
    13:24, 9 юни 2020
    Аа, не така!
    Не закачай електората, да не ти пратя Гешев!

  Хороскоп за 27.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  27 ное 2020
  Последни новини