От х:

Днес в x:

10 °C

От вилите в "Куба" се жалват от зловония. Твърдят, че са от незаконна тръба към микроводоем

Изображение 1 от 5

  Съседи от крайните къщи на вилната зона на кв.“Куба“ в Хасково се оплакаха от силни миризми, идващи от естествен  микроводоем в близост. Според тях водоемът, който е в дерето под зоопарка, се пълни с фекалиите от няколко от крайните къщи, а тръбата към него е изкопана незаконно.

  Петър Лунов, който е сред съседите на улицата, излизаща срещу микроводоема казва, че с повишаването на температурите миризмите стават непоносими. Освен това лятно време малкото язовирче буквално се затлачвало от нечистотиите. "Вреди се и на хората, и на природата", казва възмутен той.

  Няколко пъти е изпращал сигнали за проверка към компетентните органи, но досега няма реакция.

  Твърди, че собствениците на четири от последните къщи, които живеят целогодишно там, са си изкопали собствен канал за отходните води, който се излива в микроводоема. "Никой от съседите не е уведомяван за такова съоръжение и затова има сериозни съмнения за законността му.", казва Лунов. Наскоро при ремонти багер дори спукал тръбата и се видяло точно откъде минава тръбата, обясни той.

  След изпратен сигнал до РИОСВ-Хасково за проверка за замърсяването, от там отговориха, че случаят не е в тяхната компетенция понеже не става въпрос за промишлен замърсител. Освен това по Закона за водите не се изисква разрешително за ползване на воден обект  формиращи битово-фекални отпадъчни води в границите на населените места и селищните образувания без изградена канализационна система. За тези обекти се прилагат разпоредбите на Закона за устройство на територията. Така че от РИОСВ -Хасково сигналът е препратен по компетенция към община Хасково.

  От местната администрация посочиха, че ще инициират проверка по случая.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ма
   манчо
   26 -1
   18:58, 8 юни 2020
   Това е като тениса. Когато топката дойде от твоя край на мрежата веднага трябва да я прехвърлиш от другия край
  • 2
   Ка
   Каунь с Шалвари
   19 -1
   19:30, 8 юни 2020
   В тоя водоем имаше саламандри - защитен природен вид
   даееее тия майки високопланински
   ....
   В България дъждовникът е защитен с Приложение III на Бернската конвенция и със Заповед 729/1986 г. на Комитета за опазване на природната среда.
   Дъждовникът (Salamandra salamandra), наричан също Огнен саламандър, е най-разпространеният вид саламандър. Той е най-едрият представител на семейство Саламандрови. На дължина достига 15 – 25 cm, в редки случаи – до 30 cm
   ......
   А отделно имаше каракуда и други рибки
  • 3
   Че
   Черен Петър
   12 -3
   19:50, 8 юни 2020
   Узунджовската мустаката маймуна, може да ви отговори- чии имоти са и от къде тръбата минава.
  • 4
   Съ
   Съсед
   14 -4
   20:30, 8 юни 2020
   Тоя г-н Лунов защо не си каже за неговите незаконни постройки в имота му
   • Ян
    Янков
    6 0
    08:24, 9 юни 2020
    Съседе, нещо не те разбрах.Май послъгваш.
    Ако си съсед на Лунов,значи и ти усещаш миризмата.
    Ако не я усещаш-значи не си съсед.
    Ако ли пък я усещаш, но си мълчиш-значи си злобно човече,което търси карес на съседа,щото му е накривил калпака преди амнайсет години.
    Смешен си!
  • 5
   Ми
   Мирослав
   12 -3
   21:49, 8 юни 2020
   От имота на Петър Андреев е.
  • 6
   Ке
   кенанския
   6 -1
   06:57, 9 юни 2020
   общината ако може д а направите проверка на незаконните постройки в куба 2
   • Пе
    Петър Стефанов
    13 0
    07:08, 9 юни 2020
    Я елате в кв. Репубрика да видите какво се казва зловония и незаконни къщи.
   • До
    Дон Бльон
    2 0
    13:24, 9 юни 2020
    Аа, не така!
    Не закачай електората, да не ти пратя Гешев!

  Хороскоп за 20.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  20 сеп 2020
  Последни новини