От х:

Днес в x:

27 °C

Една аптека на 2794 души в Хасково

В област Хасково са три от общините в страната, в които разпространението на лекарства е на санитарният минимум.

В страната има 17 общини, в които няма нито една аптека. Доскоро сред тях е била и Стамболово. Всъщност там има една регистрирана аптека, но според регистъра на агенцията от 2018 г. тя временно е прекратила дейността си. В крайна сметка обаче стана ясно, че аптеката в Стамболово отново работи през последните две години по информация от собствениците й. Така че Стамболово към днешна дата излиза от статистиката на общините без аптека и влиза в този с една действаща. Маджарово и Минерални бани са също в този  списъка. В страната са общо 38 общини, в които има  само  една аптека.

В 106 общини в страната има 3 или по-малко аптеки, показва обобщението, направено в платформата 265 истории за общини, която се поддържа от Института за пазарна икономика. От Хасковска област в тази графа са Симеоновград и Ивайловград.

От публикуваните данни става ясно, че според регистъра  на аптеките, поддържан от Агенцията по лекарствата, аптеките в страната са 3814.

В повечето общини на една аптека се падат между 2 и 3 хиляди души.

Според данните за 2019 година за Хасковска област на единствената аптека в Маджарово се падат 2025 души, а на тази в Минерални бани -6092-ма.

В сравнение с по-голямата численост на Хасковска община, в Димитровград аптеките са повече на глава от населението. Там на една аптека се падат 2149 души, а в Хасково-2794.

В тези две общини и в Свиленградска има и села с аптеки, сред тях са Капитан Андреево, Узунджово и Ябълково.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ба
  Бат'Желю
  2 -10
  13:22, 7 юни 2020
  Момичета и момчета от Хасково Нет, расистко и обид... Виж коментара
  • Слава на Герб
   Слава на Аллах
   и Боцо 20-те процента неговия ляв ташак
 • 2
  По
  Порчо
  10 -6
  15:16, 7 юни 2020
  Благодарение на гробарите скоро ще стане една на 10000 и т.н. докато съвсем изчезнат. Което ще се случи и с лекарите. Бог да пази България!
 • 3
  Ва
  Васко
  15 -3
  15:32, 7 юни 2020
  Много са. Ама как няма да са като всяка вечер по телевизора промиват главите на хората с глупости: то не са тоалетни хартии, хапчета за болка, депресии, отслабване, черен дроб, дамски превръзки, витамини някви, хранителни добавки дет биват и дет не биват. 99 вида мазила против бръчки и за "подмладяване" с Q10. И тоя народ купува ли купува и си дава парите на вятъра.
 • 4
  Яб
  Ябълково
  2 -1
  19:12, 7 юни 2020
  Ако не беше сегашния кмет Костадин Атанасов никога нямаше да видим аптека ! Като се има предвид, че половината село и цялата Димитровградска община и кмет са против него!
 • 5
  Гр
  ГРАЖДАНИНА Х
  2 0
  10:48, 8 юни 2020
  Господин Марешки да не спи, а да отваря повече аптеки в град Хасково и региона!

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
04 юли 2020
Последни новини