От х:

Днес в x:

Над 100 кг. хероин за 10 млн.лв. задържани на Капитан Андреево

100, 440  кг хероин, на обща стойност 9 039 600 лева са  заловени на ГКПП Капитан Андреево през нощта на 24-ти май, съобщи Прокуратурата.

Досъдебното производство за контрабандата се наблюдава от Окръжната прокуратура в Хасково. Босненец е опитал да прехвърли дрогата през българска територия.

По разследването до момента е установено, че снощи на българския пункт от Турция  е пристигнал товарен автомобил с регистрация от Босна и Херцеговина, управляван от босненския гражданин с инициали Д.Ч., на 33 години.

При проверката на возилото митническите контрольори  установили, че под кушетката за почивка на водача в шофьорската кабина има  кашони и сак.  При отварянето им от тях са извадени пакети,  200 на брой, с кафяво прахообразно вещество. При полевия наркотест веществото реагирало на хероин.

Според документите, представени от водача, той карал авточасти към родината си.

При разследването са засечени още съпричастни към контрабандата. Това са други двама босненци.

Те се движили паралелно с товара дрога в друг камион, който също е проверен от служителите на „Капитан Андреево“. Във второто возило не са открити наркотични вещества.

Босненците са задържани за срок от 24 часа. Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми за наркотрафик и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ст
    Стара чанта
    11 0
    18:05, 25 май 2020
    Веднага уведомете НСО за да могат да си покрият хората !
    • Правилното е да се смята в жертви. Така както го смятате в пари подтиквате младите да стават наркотрафиканти. Пишете жертвите. Поне 10 000 човешки живота ще бъдат унищожени с тоя хероин както и живота на роднините им.
  • 2
    Ко
    Кольо
    7 0
    21:50, 25 май 2020
    Държавата да продаде хероина в Турция и с парите да се купят маски за лекарите и лекарства срещу коронавируса.
    • 11
      11111
      0 0
      03:49, 26 май 2020
      гладен маски ще яде и ма-корона на фурна...стига с хипохондрията...

Още новини

Последни новини