От х:

Днес в x:

6 °C

Шестима ученици с награди от Община Хасково по повод 24-ти май

  Шестима ученици, изявили се в различни области на науката, спорта и културата от Хасково получиха в днешния празничен ден почетни знаци от кмета на Общината Станислав Дечев за заслугите си през годината.

  Макар по- различен, без празнично шествие, и в условията на световна пандемия, Денят на българската писменост, просвета и култура беше отбелязан тържествено пред Паметника на Будителите.

  Там бяха връчени и наградите на отличените ученици. Номинациите им са подадени от училищата, в които учат на база постиженията им през годината в учебния процес и на състезанията и олимпиадите, на които са се явявали у нас и в чужбина.

  Председателят на Общинския съвет на Хасково Таня Захариева припомни, че наградите „Ученик на годината“ са учредени през 2018 година и оттогава се присъждат ежегодно. Тя поздрави от трибуната присъстващите с думите: „На днешния светъл ден благодаря на хасковските учители, ученици и просветни дейци, които са допринесли изключително много за развитието на просветата и културата в Хасково. Гордеем се с вашите постижения!“

  На празника на българското слово и духовност, на българската азбука, кметът Станислав Дечев отбеляза, че наградите, които ще връчи за първи път като градоначалник на Хасково, за него са едни от най-значимите и истинските. “Радвам се, че днес сме заедно тук, въпреки че трябва да стоим на отстояние един от друг. Дълги години не се е случвало Празникът на буквите да бъде без шумни тържества, без празнично шествие. Но пък изпитанието, през което преминаваме, ни показва, че този празник е в нас и можа да бъде отбелязан по много различни начини, защото никой не може да ни отнеме гордостта от това че сме българи и възможността да благодарим на българските учители и просветители“, отбеляза той.

  За 2020 година  наградата „Ученик на годината в областта на спорта“ в Хасково е за  Христо Христов от ПГТ “Александър Паскалев”, който тренира в Спортен клуб по джудо-Хасково. Отличието „Ученик на годината в хуманитарната област“ получи Тереза Симеонова от ЕГ “Порф.д-р Асен Златаров“.  За „Ученик на годината в природо-математическата област“ бяха присъдени две отличия-на Любен Балтаджиев и на Стоян Малинин от Природо-математическата гимназия „Акад.Боян Петканчин“. „Ученик на годината в областта на професионалното образование“ в Хасково е Михаил Христов от ПГДС “Цар Иван Асен II“, а със званието „Ученик на годината в областта на изкуството“ беше отличен Станислав Иванов от ПГТ “ Александър Паскалев”, който е възпитаник на Веселина Делчева от Школата по приложни изкуства „Колорит“.

  Отличените ученици благодариха на своите преподаватели и директорите, на община Хасково за подкрепата в развитието им.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ха
   Хаха
   6 -2
   16:29, 24 май 2020
   Е то наградата на учениците от пмг си е специално за тях съдейки по заглавието й. А и ква е тая реклама на "Колорит?
  • 2
   Въ
   възмутен
   7 -6
   18:49, 24 май 2020
   и само за шест деца ли намерихте пари в Общината от цялата област..всъщност не става ясно дали имат парични и предметни награди тези деца..смешна работа..постно тържество, шепа хора, догодина го направете на пазара..
   • Ха
    Ха ха
    5 -4
    20:25, 24 май 2020
    Наградите са плакет и букетче, както и отразяване в местните медии хохохо
    Честито на носителите им!
   • Ди
    Димитров
    8 -3
    21:15, 24 май 2020
    Възмутен, освен да пишеш трябва да можеш и да четеш. Каква област те гони като наградите са от общината. Или тук номера е да се изявиш като първи комплексар и сега да се хвалиш на пияните си роднини какъв възмутен мъж си. Еском, спрете тези гнусни коментиращи. Това не е ниво, това е вашето падение като медия!
  • 3
   Ма
   мастикаджия
   0 0
   10:55, 27 май 2020
   Тоя най-вляво,може ли да чете? Дангалакът ,му с дангалак!

  Хороскоп за 22.04.2021

  Последни новини