От х:

Днес в x:

13 °C

Шестима ученици с награди от Община Хасково по повод 24-ти май

  Шестима ученици, изявили се в различни области на науката, спорта и културата от Хасково получиха в днешния празничен ден почетни знаци от кмета на Общината Станислав Дечев за заслугите си през годината.

  Макар по- различен, без празнично шествие, и в условията на световна пандемия, Денят на българската писменост, просвета и култура беше отбелязан тържествено пред Паметника на Будителите.

  Там бяха връчени и наградите на отличените ученици. Номинациите им са подадени от училищата, в които учат на база постиженията им през годината в учебния процес и на състезанията и олимпиадите, на които са се явявали у нас и в чужбина.

  Председателят на Общинския съвет на Хасково Таня Захариева припомни, че наградите „Ученик на годината“ са учредени през 2018 година и оттогава се присъждат ежегодно. Тя поздрави от трибуната присъстващите с думите: „На днешния светъл ден благодаря на хасковските учители, ученици и просветни дейци, които са допринесли изключително много за развитието на просветата и културата в Хасково. Гордеем се с вашите постижения!“

  На празника на българското слово и духовност, на българската азбука, кметът Станислав Дечев отбеляза, че наградите, които ще връчи за първи път като градоначалник на Хасково, за него са едни от най-значимите и истинските. “Радвам се, че днес сме заедно тук, въпреки че трябва да стоим на отстояние един от друг. Дълги години не се е случвало Празникът на буквите да бъде без шумни тържества, без празнично шествие. Но пък изпитанието, през което преминаваме, ни показва, че този празник е в нас и можа да бъде отбелязан по много различни начини, защото никой не може да ни отнеме гордостта от това че сме българи и възможността да благодарим на българските учители и просветители“, отбеляза той.

  За 2020 година  наградата „Ученик на годината в областта на спорта“ в Хасково е за  Христо Христов от ПГТ “Александър Паскалев”, който тренира в Спортен клуб по джудо-Хасково. Отличието „Ученик на годината в хуманитарната област“ получи Тереза Симеонова от ЕГ “Порф.д-р Асен Златаров“.  За „Ученик на годината в природо-математическата област“ бяха присъдени две отличия-на Любен Балтаджиев и на Стоян Малинин от Природо-математическата гимназия „Акад.Боян Петканчин“. „Ученик на годината в областта на професионалното образование“ в Хасково е Михаил Христов от ПГДС “Цар Иван Асен II“, а със званието „Ученик на годината в областта на изкуството“ беше отличен Станислав Иванов от ПГТ “ Александър Паскалев”, който е възпитаник на Веселина Делчева от Школата по приложни изкуства „Колорит“.

  Отличените ученици благодариха на своите преподаватели и директорите, на община Хасково за подкрепата в развитието им.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ха
   Хаха
   6 -2
   16:29, 24 май 2020
   Е то наградата на учениците от пмг си е специално за тях съдейки по заглавието й. А и ква е тая реклама на "Колорит?
  • 2
   Въ
   възмутен
   7 -6
   18:49, 24 май 2020
   и само за шест деца ли намерихте пари в Общината от цялата област..всъщност не става ясно дали имат парични и предметни награди тези деца..смешна работа..постно тържество, шепа хора, догодина го направете на пазара..
   • Ха
    Ха ха
    5 -4
    20:25, 24 май 2020
    Наградите са плакет и букетче, както и отразяване в местните медии хохохо
    Честито на носителите им!
   • Ди
    Димитров
    8 -3
    21:15, 24 май 2020
    Възмутен, освен да пишеш трябва да можеш и да четеш. Каква област те гони като наградите са от общината. Или тук номера е да се изявиш като първи комплексар и сега да се хвалиш на пияните си роднини какъв възмутен мъж си. Еском, спрете тези гнусни коментиращи. Това не е ниво, това е вашето падение като медия!
  • 3
   Ма
   мастикаджия
   0 0
   10:55, 27 май 2020
   Тоя най-вляво,може ли да чете? Дангалакът ,му с дангалак!

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини