От х:

Днес в x:

От 14 май до 14 юни се обявява извънредна епидемична обстановка (видео)

Решение за обявяване на извънредна епидемична обстановка, считано от 14 май 2020 г. до 14 юни 2020 г. бе прието на извънредно видеоконферентно заседание на Министерския съвет.

Предложението за обявяване на извънредна епидемична обстановка е направено от министъра на здравеопазването след извършена от главния държавен здравен инспектор оценка на съществуващия епидемичен риск в България и констатираната непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите, са налице обстоятелствата.

Пандемията от COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и представлява непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите. Заболяването поставя системата на общественото здравеопазване в извънредна ситуация, в която е необходима и изключително важна своевременната реакция и въвеждането на мерки за намаляване на риска от разпространение, както и възможността за тяхната промяна и адаптиране според новите научни данни за заболяването и причинителя му.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    11
    11111
    10 -2
    20:58, 13 май 2020
    Спрете вносът от Европа...или май е политическа медицина от счетоводителя здравен министър...
  • 2
    Ан
    антимишок
    16 0
    21:01, 13 май 2020
    Да ни е честита новата тоталитарна власт!
    • Ис
      Истината
      4 -1
      06:33, 14 май 2020
      Следва задължителното чипиране с ваксината боклук на Гейтс. Ама нали всички бяха много ''умни'' и се подиграваха, това било само конспирация, дрън-дрън. Ха сега да ги видим...ама какво има и да видим, на българина му харесва да е овца и роб!
  • 3
    Па
    Пан
    7 0
    21:29, 13 май 2020
    ... отново се говори за опазване на живота и здравето на гражданите. Добре, така е всички го знаем, съгласни сме, но какво става със селяните? За пореден път в изказване на Български Държавници обръщението е към гражданите, защо? Не сме ли всички ние Българите съотечественици или сънародници ? Защо не се мисли, като се говори ? България не е София. София е столица на България. Има разлика, нали? Характерно за т.нар. софиянци /шопи/ и/или хора, които живеят там е не скритата надменност и посредственост в разбиранията и отношението им към останалите жители - Българи, които живеят на територията на Нашата земя и се наричат Българи.
    • 11
      11111
      7 0
      22:01, 13 май 2020
      гражданин не означава жител на град и не е социална група а жител с равни права и задължения с други жители на една страна
      граждани са и селяните ...но селяндури има политици...бизнесмени...ИТ специалисти и т.н. ....това е морално и културно определение и не засяга селяните...те трябва да се уважават защото ...все още се храниме и не сме минали на фотосинтеза...а компютър жито не ражда...трябва земя и селски ръце...
  • 4
    Ха
    ха!
    4 0
    08:48, 14 май 2020
    Тоя сега като е министър на здравеопазването доктор ли е или счетоводител? Много е зле човека, но нали е чичо на Горанов!
  • 5
    Бя
    Бясна
    5 -1
    09:16, 14 май 2020
    Този идиотски закон се дължи на надупената „опозиция“ БСП и остальная, и мъна-мъна-та на президента. И да не забравите да ръкопляскате на президента, който им пусна закона без даже и дума да обели, освен за „някои текстове“! Ръкопляскайте му, щото и него са го джиросали – сетете се откъде и накъде.
    Докато цяла Европа се отваря, държавата – кочина на **** *******, в която коронавируса е най-слабо развит,  е затвор! За да бъде окончателно зомбиран и успан този народ, и за да не надигне глава срещу мафията, която управлява. И ще си измислят колкото си искат „огнища“ и заразени, защото НЯМА КОЙ да ги провери!
    Осъзнай се, народе!!!
    Управлява те Хунта! Начело с лице, което е готово на всичко! На всичко! Докато разсипе до финал държавата, която превърна в кочина и която докара до фалит!
  • 6
    Ла
    Лазаров
    3 0
    09:24, 14 май 2020
    Борисов трябва да бъде „ваксиниран“ вече с руския снайпер, от 4 км. разстояние, и ще миряса веднъж, завинаги!!! Тази гад си прави майтап с народа и само го репресира! Как не се намери един национален герой да го „ваксинира“ бе…!? Пуууу.
    Един само трябва да бъде „ваксиниран“ и всички други ще се насерат от страх и ще се кротнат!
  • 7
    Фе
    Фен
    0 0
    09:54, 14 май 2020
    А честито! Обявява се извънредна епидемична обстановка считано от 14 май 2020 г. до 14 юни 2020 г.
    Всички досегашни мерки бяха тест за реакцията на обществото.
    Така нареченото разхлабване беше за „изпускане на парата“.
    Това се очакваше.
    Но най-интересното е, че увеличаването на „заболеваемостта“ на практика не е рязко!
    Изглежда че всичко се прави, за да не могат феновете на „Левски“ да реагират с протести, заради кризата в клуба.
  • 8
    Ха
    Хахаха
    1 -1
    23:42, 14 май 2020
    Смелчаци, ваксинирайте го вие като така си решавате проблемите ама язък че говорите празни приказки. Те тия ваксини така стават, нали? Хахаха смешна българска история, смешен Бай ганьовски манталитет, пу!
  • 9
    Ня
    Някой
    1 0
    11:33, 15 май 2020
    Привърженици на продължаващите мерки са хората на твърда, държавна заплата. Стоят си вкъщи и си получават заплатите. Не им пука дали ще е месец, два или три. Тези, на които доходите им се определят от това дали имат или нямат работа са твърдо против тези мерки. Те вече бъркат под дюшека. Там е причината за разделение в страната.

Още новини

Последни новини