От х:

Днес в x:

27 °C

Хасковлии предпочитат български ягоди и череши

Изображение 1 от 4

  Ягоди, дини и череши са вече по масите на кооперативния пазар в Хасково. Макар стагнацията покрай здравната криза, която удари много бизнеси, купувачи не липсват. Търговци и производители  споделят, че народът е много солидарен и избира предимно българска стока, макар вносната да е по-евтина.

  Първите български ягоди вече са на тезгяха за 6 лева килото. Само на една маса се предлагаха днес ранни български череши. Цената им е изключително висока все още. Но най-нетърпеливите да вкусят от ранните пролетни плодове купуваха по половин кило, което излиза пет лева.

  Дините обаче са все още от Йордания и Гърция.

  12 лв.е килото им. Масово хората взимат по половин от сочния плод, а това им излиза между 6 и 8 лева.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   На
   НАП
   18 -6
   16:25, 10 май 2020
   Откога цените на стоките се обявяват не на килограм, а на половин килограм? Вероятно, за да създадат впечатление, че зеленчуците и плодовете се евтини? Тази вълна бързо ще отмине, защото грижата за земеделските производители не може да е за сметка само на все по - бързо намаляващото население/потребители, а главно на държавата и на предприемчивостта и конкурентността на бълг. земеделски производители. Ако целта е да имаме конкурентна икономика и селско стопанство. Ако целта е да връщаме социализмът, ще помоля да няма рев за начина по който живеят хората в нормалните демократични държави, заплатите които получават, придобивките които с течение на времето получават и условията, в които живеят. Вероятно е пак време да разберем, че със социалистическа икономика и комунистическо мислене няма как да живеем в условията на правова, демократична държава и конкурентна пазарна икономика.
   • 22
    2222222
    3 -15
    16:32, 10 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Бк
    БКП
    22 -4
    16:38, 10 май 2020
    Демократе, много сложно си го написал, не ти се разбира. Искаш да кажеш, че който иска демокрация, ще трябва да се жертва и да яде скъпи ягоди. Или пък който иска да яде евтини ягоди, ще трябва да живее при комунизъм. Ти си направо за Нобел по икономика.
   • 33
    3333
    4 -5
    17:30, 10 май 2020
    И къв е тоя Иван Жеков ве тулуп!
   • Ин
    инфо
    6 -1
    18:13, 10 май 2020
    Завършил е право. Следовател беше, беше шеф на следствието и на комисията Кушлев в Хасково. На 67 г.
   • До
    до 3333
    1 -5
    22:16, 10 май 2020
    Чети, човека ти казва-беше една мижитурка и лизач. Виж коментара
   • До
    ДО 3333
    4 -1
    01:43, 11 май 2020
    Кой човек ми казва?Всеки може да каже тука АНОНИМНО каквото си иска.даже ти и човека сте един и същ.
  • 2
   Бъ
   Българка от Хасково
   7 -4
   17:32, 10 май 2020
   И какво като е 6 лева килограма ягоди,ще си купиш 200 грама за 1.20,това не ти ли е достатъчно!?
   • Ам
    АмериканскиХойКосмат
    4 -2
    02:04, 11 май 2020
    Българина е 10 пъти по- алчен от Американеца :))
    ...
    Как го изчислих ?
    ....
    Надниците в България са 10 пъти по-малки от надниците в Америка
    ....
    А цените на Ягодите и Черешите в Супермаркета са като тези в България
    .....
   • Il
    Illinois
    0 0
    12:28, 11 май 2020
    Българина е генетично увреден.
  • 3
   Ха
   Хасковски
   16 -4
   18:58, 10 май 2020
   Търговците скъпари да си ядат собственото производство!
  • 4
   Бг
   Бг
   8 -2
   21:11, 10 май 2020
   Аз не подкрепям българското земеделие, защото е антибългарско.. Цените нямат значение, а качеството.. което тъпият българин (80%)неразбира
   • Бо
    бочо магарето
    11 -3
    21:55, 10 май 2020
    Качеството зависи от пазара! Понеже селяните, така наречени производители произвеждат за да се на-гушат, а клиентите им да повръщат, после от отрови и химикали, торове и пестициди наблъскани в плодове и зеленчук ! Много се спекулира и с така наречените био продукти! Всичкото ни е отровено и то с години, а те ни продават биопродукти на тройни цени, лъжата няма граници по нашите литературно наречени плодородни отровени и заразени земи и почви !
  • 5
   Ис
   Истина
   12 -1
   00:04, 11 май 2020
   Една кутия цигари е 6 лева.300 грама ягоди са 2 лева.
   • Тю
    Тютюнопроизводителя
    11 -1
    02:07, 11 май 2020
    А в кутията цигари
    има
    тютюн за 50 стотинки по изкупни цени :))
    ....
    Все едно компота от ягоди да е
    6 лева х 12 = 72 лева :))
   • Ав
    Автор
    1 0
    15:48, 11 май 2020
    В 1 компот няма 1 кило ягоди, ама щом казваш.

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини