От х:

Днес в x:

25 °C

Хасковлии предпочитат български ягоди и череши

Изображение 1 от 4

  Ягоди, дини и череши са вече по масите на кооперативния пазар в Хасково. Макар стагнацията покрай здравната криза, която удари много бизнеси, купувачи не липсват. Търговци и производители  споделят, че народът е много солидарен и избира предимно българска стока, макар вносната да е по-евтина.

  Първите български ягоди вече са на тезгяха за 6 лева килото. Само на една маса се предлагаха днес ранни български череши. Цената им е изключително висока все още. Но най-нетърпеливите да вкусят от ранните пролетни плодове купуваха по половин кило, което излиза пет лева.

  Дините обаче са все още от Йордания и Гърция.

  12 лв.е килото им. Масово хората взимат по половин от сочния плод, а това им излиза между 6 и 8 лева.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   На
   НАП
   18 -6
   16:25, 10 май 2020
   Откога цените на стоките се обявяват не на килограм, а на половин килограм? Вероятно, за да създадат впечатление, че зеленчуците и плодовете се евтини? Тази вълна бързо ще отмине, защото грижата за земеделските производители не може да е за сметка само на все по - бързо намаляващото население/потребители, а главно на държавата и на предприемчивостта и конкурентността на бълг. земеделски производители. Ако целта е да имаме конкурентна икономика и селско стопанство. Ако целта е да връщаме социализмът, ще помоля да няма рев за начина по който живеят хората в нормалните демократични държави, заплатите които получават, придобивките които с течение на времето получават и условията, в които живеят. Вероятно е пак време да разберем, че със социалистическа икономика и комунистическо мислене няма как да живеем в условията на правова, демократична държава и конкурентна пазарна икономика.
   • 22
    2222222
    3 -15
    16:32, 10 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Бк
    БКП
    22 -4
    16:38, 10 май 2020
    Демократе, много сложно си го написал, не ти се разбира. Искаш да кажеш, че който иска демокрация, ще трябва да се жертва и да яде скъпи ягоди. Или пък който иска да яде евтини ягоди, ще трябва да живее при комунизъм. Ти си направо за Нобел по икономика.
   • 33
    3333
    4 -5
    17:30, 10 май 2020
    И къв е тоя Иван Жеков ве тулуп!
   • Ин
    инфо
    6 -1
    18:13, 10 май 2020
    Завършил е право. Следовател беше, беше шеф на следствието и на комисията Кушлев в Хасково. На 67 г.
   • До
    до 3333
    1 -5
    22:16, 10 май 2020
    Чети, човека ти казва-беше една мижитурка и лизач. Виж коментара
   • До
    ДО 3333
    4 -1
    01:43, 11 май 2020
    Кой човек ми казва?Всеки може да каже тука АНОНИМНО каквото си иска.даже ти и човека сте един и същ.
  • 2
   Бъ
   Българка от Хасково
   7 -4
   17:32, 10 май 2020
   И какво като е 6 лева килограма ягоди,ще си купиш 200 грама за 1.20,това не ти ли е достатъчно!?
   • Ам
    АмериканскиХойКосмат
    4 -2
    02:04, 11 май 2020
    Българина е 10 пъти по- алчен от Американеца :))
    ...
    Как го изчислих ?
    ....
    Надниците в България са 10 пъти по-малки от надниците в Америка
    ....
    А цените на Ягодите и Черешите в Супермаркета са като тези в България
    .....
   • Il
    Illinois
    0 0
    12:28, 11 май 2020
    Българина е генетично увреден.
  • 3
   Ха
   Хасковски
   16 -4
   18:58, 10 май 2020
   Търговците скъпари да си ядат собственото производство!
  • 4
   Бг
   Бг
   8 -2
   21:11, 10 май 2020
   Аз не подкрепям българското земеделие, защото е антибългарско.. Цените нямат значение, а качеството.. което тъпият българин (80%)неразбира
   • Бо
    бочо магарето
    11 -3
    21:55, 10 май 2020
    Качеството зависи от пазара! Понеже селяните, така наречени производители произвеждат за да се на-гушат, а клиентите им да повръщат, после от отрови и химикали, торове и пестициди наблъскани в плодове и зеленчук ! Много се спекулира и с така наречените био продукти! Всичкото ни е отровено и то с години, а те ни продават биопродукти на тройни цени, лъжата няма граници по нашите литературно наречени плодородни отровени и заразени земи и почви !
  • 5
   Ис
   Истина
   12 -1
   00:04, 11 май 2020
   Една кутия цигари е 6 лева.300 грама ягоди са 2 лева.
   • Тю
    Тютюнопроизводителя
    11 -1
    02:07, 11 май 2020
    А в кутията цигари
    има
    тютюн за 50 стотинки по изкупни цени :))
    ....
    Все едно компота от ягоди да е
    6 лева х 12 = 72 лева :))
   • Ав
    Автор
    1 0
    15:48, 11 май 2020
    В 1 компот няма 1 кило ягоди, ама щом казваш.

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини