От х:

Днес в x:

Как да видите света на живо, без да напускате дома си

Самолетните компании по света преустановиха полетите си. Страните затвориха границите си, а властите на повечето от тях заставят гражданите да си стоят по домовете.

Новият коронавирус ограничи придвижването по всеки един възможен начин. Нашето въображение обаче все още е живо.

Представяме ви 10 начина да видите света през чудото на уеб камерите.

Слонове в Южна Африка

Тази камера на живо е от парка „Тембе“, близо до границата между Южна Африка и Мозамбик. През повечето време ще може да видите поне един слон, който спокойно пие вода или се освежава. Понякога ще мернете и леопарди, лъвове, носорози и други животни, които искат да утолят жаждата си.

Произволен факт: слоновете не могат да скачат.

Таймс Скуеър, Ню Йорк

Едно от най-шумните и динамични на света днес е зловещо тихо.

Лапландия

Това спокойно може да спечели награда за най-отдалечено предаване на живо въобще – 360-градусовите кадри са от северна Финландия – над Полярния кръг.

Плаж в Тайланд

Ако искате нещо отпускащо, това е камерата за вас. Очаквайте впечатляващи залези всеки ден.

Северното сияние

Всяка вечер Polar Bears International и Explore.org насочват камерата си към небето и предават на живо. Имайте предвид, че часовата разлика е 7 часа назад. Т.е. ако у нас е 10 сутринта, то в Манитоба е 3 през нощта.

Венеция

Един от най-красивите и най-посещавани градове в света буквално е затворен. Както може и сами да видите от това предаване на живо, павираните улички са тихи, а каналите – спокойни. Толкова спокойни, че водата в тях е по-чиста от всякога.

Горили в Африка

Този видео стрийм работи ден и нощ и показва живота на горилите в резерват в Конго.

Произволен факт: горилите споделят 98% от генетичния код на хората.

Токио

И Токио, подобно на Ню Йорк, е зловещо тих, но не и напълно обезлюден. Все пак тук и там се виждат хора, тръгнали по различни задачи, но спазващи препоръчителната дистанция от около 2 метра.

Из Норвегия на влак

За разлика от всички останали предложения в този списък, това технически не е предаване на живо, а поредица от предварително записани клипове. Това обаче не ги прави по-малко интересни за гледане.

Космосът!

Това е може би най-впечатляващото предаване на живо - директно от борда на Международната космическа станция, която пътува над главите ни със скорост 27 300 км/ч.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
05 юни 2020
Последни новини