От х:

Днес в x:

Мобилно приложение информира за COVID-19 в реално време

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, началникът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски и представители на "Информационно обслужване" представят на брифинг в Министерски съвет национална информационна система за борба с COVID-19.

"Изготвихме информационна система, с която да улесним работата на щаба, на здравните заведения, както и да улесним достъпа до информация", заяви в началото на брифинга премиерът Бойко Борисов.

С приложението проактивно гражданите могат да се информират за текущото си здравословно състояние, обясни Ивайло Филипов от "Информационно обслужване". За 10 дни изградихме централен регистър, който да събира данните на всички заболели и тези под карантира. В системата са предвидени интеграции с личните лекари, РЗИ-та, доброволци, полиция и гранична полиция, общините, за да може информация да се използва от всяка една структура. Сингапур и Тайван ползват подобна мобилна апликация. Има и визуализация с географски карти.

Всеки достъп до регистъра става само с цифров сертификат, който гарантира сигурността на системата, заявиха създателите на приложението.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ин
    Интересуващ се
    11 -3
    12:03, 4 апр 2020
    За Ковида ми е ясно! Искам да питам няма ли да направят приложение с което да следим какво прави нашия вожд Бойко Борисов? Кога ходи до тоалетна? Какво се изхожда маслини или алтъни? С кого си ляга? Да се постави камера в спалнята му и да гледаме как прави ****. Да ни предават срещите му на четири очи с американските господари.
    Мисля, че ще бъде много интересно на народа.
    • Bi
      big brother
      4 -2
      19:29, 4 апр 2020
      Как прави **** с любовникът му от Симитли.
  • 2
    Ва
    Василева
    5 -3
    19:56, 4 апр 2020
    Българи, повярвайте ми, нашите лекари се смеят на коронавируса и по улиците ходят без маски. Имат компетентно мнение и достойнство! Не се излагат заради нечии глобални измислици! Това не е ли показателно? Известни лекари, незаменими специалисти, срещам ги по улиците без маски! Това трябва да ви говори много! Дисциплинирани, съвестни медицински висши специалисти, не се поддават на насадена измислена епидемия.
    Това е гавра с цялата медицинска гилдия, да ги навират в тия скафандри, очила и прочие уж предпазни дрехи. Може ли някой да си представи как се работи с това облекло и шлемове, сякаш са космонавти? Това е ужас бе, хора! От какво се пазят? От нищо!
    Посегнаха на децата ни, сега отнемат хляба ни, следващото е да ни стрелят по улиците за неподчинение на извратените им мозъци! Осъзнайте се най-после, време е българо убийците да се премахнат от живота ни! Нерон и Калигула нямат място в България! Впрочем имат, но в затвора.
    • Ди
      дидо
      0 0
      11:52, 5 апр 2020
      Вируса е бързоразпространяващ се и опасен за хора с сърдечни и белодробни проблеми,както и за тези,които имат лоша здравна система.Като се замислите всяко едно заболяване попада в тази категория и рекордновисоката смъртност в Бг доказва това.
      По отношение на лекарите ще каза,че поне Ютюб Германия активно цензурира мнението на много професори вирусолози и други лекари,които не виждат защо е паниката и ограничаването на свободите.
      Стигна се до там,че 3/4ма държавни вурусолога,начело с др.Дорстен,който сам призна,че е финансиран от Бил Гейтс,да наричат колегите си професори КОНСПИРАТОРИ.
      Сега обаче е идеалният момент да бъдат изтрити много дългове трупани от спакулативният капитал,банковата система и държавите.Разкапаното евро ще бъде занулено,ако въобще просъществува.Т.е. очаквайте инфалция,хиперинфлация,рецесия,дпресия и то отново за ваша сметка.
      Да го кажем просто,имотите,парите,движимата собственост ще бъдат обезценени.Отново ще станете жертва на масово изкупуване на земя и имоти за жълти стотинки(купони,ваучери,браншно или каквото решат).Видяхте,че това се случи вече с приватизацията,концесиите,водите,земя,енергетика,здравеопазване и вие мълчахте.
      Решението е народа да стане собственик на държавата,отговорните да бъдат вкарани в затвора,национализиране на жизненоважни отрасли.Максимална заетост,производство на храни за бг пазара и т.н. и т.н.
      Разбира се,това няма да се случи т.е. приключени сме.
Последни новини