От х:

Днес в x:

Заразените с коронавирус у нас вече са 220

Заразените с коронавирус у нас вече са 220. В Пловдив има два нови случая - жена на 69 и мъж на 35, информира началникът на националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Принципът на изписване на пациенти остава същият - две отрицателни проби в рамките на 24 часа. На двама пациенти, един от които Кирил Домусчиев, вече е направен първият тест. И при двамата той е негативен. До края на деня ще бъде направен още един. Ако и той се отрицателен, излекуваните у нас ще са вече петима.

17 дни след освобождаването на круизния кораб, на борда му все още има изолиран коронавирус. Това показва голяма устойчивост, посочи Мутафчийски. Така се налага изводът, че дезинфекцията на повърхностите също е важна, освен миене на ръце.

Има злоупотреби с декларациите. Вместо да се осъзнаем защо е тази мярка, ние търсим начин да го заобиколим, отбеляза Мутафчийски.
По думите му всички болници у нас са изразили готовност за прием на заразени пациенти. До три дни трябва да докладват колко легла могат да обособят.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Анонимен
    1 0
    23:01, 25 мар 2020
    Нека някой репортер го пита тоя *********, как толкова бързо го излекуваха Домусчийски??? Цял свят се опитват да намерят лек, нашите ги лекуват за 3 дни...
Последни новини