От х:

Днес в x:

Димитровградската болница е готова да приема и лекува заразени с COVID-19, очакваме тестове

Изображение 1 от 2

    Димитровградскта болница е готова да приема за лечение заразени с Коронавирус, информира д-р Матеев, директор на МБАЛ "Света Екатерина".

    Към този момент в болницата има предвидени 8 легла, които да посрещнат заразени с Коронавирус, има налични 2 респиратора, които могат да обдишват по-тежките случаи.

    Направена е организация в болницата и са в готовност за евентуална карантина при установяване на заразен с коварния вирус. Очаква се всеки момент да се получат и бързи тестове за тестване и установяване на зараза с COVID-19. За момента най-близката лаборатория за изследване за Коронавирус е в Стара Загора, но с получаване на тестовете от болницата и общопрактикуващите лекари ще може да се правят бързи тестове и в Димитровград.

    В димитровградската болница положението е спокойно, няма съмнения за хора с COVID-19

    До момента протокола е, че всички случаи, за които има съмнение, че пневмонията може да бъде причинена от вирус и пациента е заразен с COVID-19, трябва да бъдат препращани към инфекциозното отделение в Хасково, където да бъдат под карантина.

    Личните лекари, с които разговаряхме заявиха, че все още имат проблем със снабдяването с лични предпазни средства, но до момента анкетираните общопрактикуващи лекари не са имали пациент със съмнения за Коронавирус в Димитровград.

    Припомняме, че ако не се чувствате добре и имате симтоми на вирусно заболяване, като температура, болки в гърлото, суха кашлица, болки в муслулите и др., трябва да се свържите с вашето джипи по телефона, а не да посещавате кабинети. По преценка на вашия лекар той може да информира спешна помощ, която да ви откара в болница, като се спазват всички карантинни мерки и превенция зя разпространение на вируса.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      На
      НАСКО М.К.
      15 -4
      15:25, 25 мар 2020
      Стига сте лъгали, елементарни неща нямате в тази болница-труп, защо не си го признаете? Нима и пациентите, и персонала нямат очи?
    • 2
      Он
      ОНзии
      10 -1
      16:55, 25 мар 2020
      Димитровградкса болница НЕсъществува отдавна има само лобисти доктори няма СТИГА ГЛУПОСТИ
    • 3
      См
      смешко
      3 -1
      10:56, 26 мар 2020
      Аз се чудя,защо до сега няма Корона в града,а то е,защото нямали тестове.Заглавието на статията трябваше да бъде,че съвсем скоро и Дград ще има заразени.
      Тази болница нали е фалирала!?Те за нормалните си неща не са подготвени,а успяха за короната.
      Както виждате ООДто,дава видими резултати.Най висока смъртност в света,най скъпо здравеопазване в ЕС...
      Научих,че в болницата в Хасково никога не са имали маски и ръкавици,освен за операциите,защото били скъпи.Т.е. раждания,взимане на кръв,работа с болни.....без предпазни средства.Едва ли е по различно и в Дград.
      Искахте капитализъм....купете си дезинфектант сега,ако ви стигне заплатата :)
    Последни новини